Sjećate se Beograđanina i gužve na A1? Komentirao je mural u Zagrebu i ponovno je hit

Screenshot: HRT/Index

VEĆ OSAM godina ljudi se smiju urnebesnoj snimci s autoceste A1. Leo Mujić iz Beograda postao je hit nakon što je u HRT-ovom prilogu, dok je bio u koloni na naplatnim kućicama u Lučkom, komentirao gužvu na autocesti.

Leo o novom muralu: Već se uprljao

Sreli smo Lea u Zagrebu i popričali s njim. Pitali smo ga što misli o novoj pješačkoj zoni, odnosno muralu koji je naslikao svjetski poznat street art umjetnik Lunar na križanju Preradovićeve i Masarykove. 

"Mural inače nije na cesti, mural je u prijevodu zid. Dakle, ovo zid nije, ovo je trotoar iliti wannabe bivša cesta. Pa simpatičan je, malo se već uprljao, to mu je vjerojatno posao budući da nije mural", rekao je Leo za Index.

 

"Ponavljam još jednom, ovo nije grafit. Grafit se pravi od spreja za automobile, sjećate se toga. Morat ću vas ponovno ispraviti, nije grafit. Ima posebnu teksturu koja je napravljena, na kojoj djeca mogu i plesati. Treba manje toga, treba malo više zatvoriti ulice", kazao je.

Potom smo ga pitali ima li dovoljno umjetnosti u Zagrebu. "Znate li tko sam ja?" rekao je Leo, koji je inače plesač i koreograf koji se proslavio koreografijom baleta Ana Karenjina u zagrebačkom HNK te koreografijom i režijom baleta Opasne veze na Dubrovačkim ljetnim igrama 2014. godine. Diplomirao je u švicarskoj baletnoj školi L'Ecole - atelier Rudra Béjart.

"Umjetnosti ima dovoljno, ali očigledno ste mi sada dokazali da nema dovoljno kupaca za istu", rekao je Leo.

Nakon televizijskog priloga postao hit

Podsjetimo, prije nekoliko godina na pitanje novinarke HRT-a je li gužva na autocesti, Leo je odgovorio: "A što mislite? Nije gužva, nego je katastrofa. Uvedite vinjete, na što liči ovo, kakvo iživljavanje."

Na pitanje je li namjerno izabrao petak kako ne bi upao u gužvu, a dogodilo se upravo suprotno, odgovorio je: "Petkom se uvijek zezne čovjek kad ide, zar je onda svaki petak izuzetak? Stay out of the highway in the fridays. Šta je ovo, Mad Max? Seriously?"

@hrvatska_radiotelevizija [Arhiva HRT-a🎥] Sjećate li se ljutog Beograđanina koji je zapeo u gužvi na A1 i njegovog slavnog savjeta za zaštitu od sunca? A kako se vi štitite?🌞 #hrtvatskaradiotelevizija #madmax #gužve #autocesta #lučko ♬ original sound - HRT

No tu nije bio kraj. Leo je uspio dati i savjete novinarki kako da se zaštiti od sunca. 

"Kakvo je ovo maltretiranje, da se turisti dvaput razmisle dal će doći ili ne. Šta se kuvate, gdje je vama sun protection, gdje su vam kapice?" upitao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.