Sjećate se Jucija koji je 2001. imao hit s Emilijom Kokić? Bacio se u politiku

Screenshot: YouTube

AKO STE fan Dore i općenito hrvatske glazbe s početka 2000-ih, onda vam je ime Adalbert Turner Juci vjerojatno dobro poznato.

Zagorski glazbenik najveći je hit imao 2001. godine kad je s Emilijom Kokić na Dori zapjevao pjesmu Ljepota, ili u engleskoj verziji Beauty, s kojom su osvojili drugo mjesto te umalo postali hrvatski predstavnici na Eurosongu. Juci je i godinu nakon okušao sreću na Dori, no nije postigao veći uspjeh.

Za Jucija se nakon toga i nije moglo previše čuti iako je ostao u glazbenom, ali i kazališnom svijetu. Sad je glazbu, izgleda, odlučio zamijeniti politikom. Naime, najavio je kandidaturu za gradonačelnika Krapine.

"Moje godine staža, moje godine života, nakupljeno iskustvo i znanje tijekom svih tih godina govore mi da društvene okolnosti i status razvoja naše lokalne sredine zaslužuju puno, puno više. Htio bih napomenuti da nisam profesionalni političar, ali sam osjetio potrebu i moralnu odgovornost da dam svoj doprinos i ponudim građanima drugačiji pogled na lokalnu politiku, drugačiji odnos prema njima i drugačiju komunikaciju. Premalo su iskorištene sposobnosti naših ljudi i naših resursa svih vrsta. Premalo se razmišlja o društvu u cjelini, a previše je politika sama sebi svrha. Vrijeme je da se to mijenja. Gradske institucije moraju biti na raspolaganju građanima, da im omoguće bolji, kvalitetniji i jednostavniji život. To znači bolju dostupnost te uvid u potrošnju i ulaganje zajedničkih sredstava", rekao je Turner na predstavljanju kandidature.

"Vrata Grada bit će otvorena svim građanima, a dočekivat će ih se s osmijehom na licu i s pitanjem: Kako vam možemo pomoći? Dakle, Grad će ovdje biti za građane, uvijek i samo za njih", tvrdi.

Krilatica njegove kandidature je "Radno i glasno".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.