Sjećate se Slotha iz hit filma Goonies? Evo kako je glumac zapravo izgledao

Foto: Press/Profimedia

THE GOONIES je kultni obiteljski film iz 1985. koji je uveseljavao brojne generacije, a jedan od najdražih likova definitivno je Sloth, sin mame Fartelli s deformiranim licem. 

Lik Slotha utjelovio je glumac John Matuszak, kojemu je bilo potrebno pet sati kako bi pomoću prostetike i šminke postigao izgled mnogima omiljenog filmskog lika. 

Samo četiri godine nakon što je ostvario svoju ikonsku ulogu, glumac je preminuo u 39. godini, a njegov život obilježile su tragedije. Naime, kad je imao 12 godina, Matuszak je izgubio svoju mlađu braću. Jedan je imao dva mjeseca, a drugi dvije godine, a umrli su od cistične fibroze, što je ostavilo tragične posljedice na njega. 

Borba s ovisnošću 

Bivši igrač američkog nogometa 1978. je sudjelovao u natjecanju za najjačeg čovjeka na svijetu, a kroz svoju sportsku karijeru neprestano se borio s drogom. Zbog sportske ozljede borio se s kroničnim bolovima zbog kojih je 1983. bio prisiljen povući se iz sporta. 

Bio je ovisan o tabletama protiv bolova, a kasnije i raznim drogama. Dok je igrao za Kansas City Chiefse hitno je prevezen u bolnicu nakon što je pomiješao pivo, vino i tablete za spavanje te mu je u jednom trenutku stalo srce. 

U svojoj je autobiografiji priznao probleme s drogom te otkrio da je bio na liječenju: "Potpuno apstiniram od kokaina i drugih stranih supstanci. Ništa ne uzimam, čak ni tablete za spavanje. Dotaknuo sam samo dno. Ne želim se nikad vratiti."

Prije Gooniesa glumio je u nekoliko drugih filmova i serija, uključujući North Dallas Forty, Caveman, The Ice Pirates, One Crazy Summer, Ghost Writer i, njegova posljednja uloga, Down the Drain. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.