Sjećate se tipa koji je 2021. uručio 900 otkaza putem Zooma? Evo što sad kaže o tome

Screenshot: TikTok

Vishal Garg, izvršni direktor tvrtke Better.com, prije dvije godine je bez ikakvog upozorenja ili prethodne najave preko Zooma dao otkaz oko 9% zaposlenika, odnosno otpustio je ukupno 900 ljudi. Naknadno je priznao da je pogriješio u načinu davanja otkaza svojim zaposlenicima.

"Radim na tome da budem empatičniji"

Sada je za TechCrunch progovorio o situaciji koja se dogodila prije dvije godine. Rekao je da radi na tome da bude empatičniji prema svojim zaposlenicima. Prošao je, kaže, obuke o vođenju tvrtke nakon incidenta sa Zoomom. 

"Dakle, radio sam jako, jako naporno da promijenim način na koji se svakodnevno pojavljujem pred timom, da budem empatičniji i da se prema njima odnosim s istom razinom ljubaznosti koju sam pokazao našim klijentima.

Mislim da sam bio vrlo usredotočen na misiju, kupca i stvarno, stvarno usredotočen na ono što je potrebno za poticanje rasta. I mislim da sam sada naučio da naši zaposlenici moraju biti oduševljeni kako bi naši kupci bili oduševljeni", rekao je Vishal. 

 

"Povećavamo broj zaposlenih"

Postavljeno mu je, naravno, pitanje hoće li biti novih otkaza u budućnosti, a on je rekao da to ne može znati i da otpuštanja ovise o tržištu. 

"Puno toga ovisi o tržištu, ali mislim da imamo odgovarajuće osoblje i povećavamo broj zaposlenih u raznim područjima", rekao je.

Podsjetimo, Vishal je tada u Zoom pozivu svojim zaposlenicima rekao da se tržište promijenilo i da se moraju prilagoditi. 

"Ovo nije vijest koju ćete htjeti čuti. Ali na kraju je to bila moja odluka i htio sam da je čujete od mene. Bila je to zaista jako, jako izazovna odluka koju sam morao donijeti. Znam da ovo ne želite čuti, ali svi koji su prisutni na ovom sastanku su dio nesretne grupe koja je dobila otkaz. Vaš radni odnos odmah završava", rekao im je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.