Škola zabranila kratke hlače, a dječacima predložila da nose "rodno neutralne" suknje

Screenshot (na fotografiji nisu dječaci iz škole u tekstu)

WYMONDHAM HIGH ACADEMY, srednja škola u Norfolku u Engleskoj, donijela je odluku o "rodno neutralnim" školskim uniformama. Škola, kako prenosi Daily Mail, zabranila je nošenje kratkih hlača. I djevojke i dječaci za odlazak na nastavu mogu odjenuti duge hlače ili suknje.

Odluku je na školskom webu objavio ravnatelj Jonathan Rockey. "Svi učenici škole imat će izbor između sive školske suknje ili sivih školskih hlača", napisao je ravnatelj. Dodao je i da osiguravanje "rodno neutralnog 'dress codea' nije ništa više od osiguravanja toga da izbori u odijevanju budu jednaki, neovisno o rodu".

"Nije problem da dečki nose suknje, nego u zabrani kratkih hlača"

Mnogi roditelji nisu bili zadovoljni ovom odlukom. "Jučer ujutro, kad sam za doručkom pročitao vijest o ovoj odluci, bio sam zaprepašten naslovom u kojem je stajalo da moj sin neće moći nositi kratke hlače, nego da će za vrućih dana morati nositi suknju. Nevjerojatno", napomenuo je jedan otac u eteru radijske emisije.

"Suknja je odjevni predmet koji se tradicionalno veže za djevojke. Nema ništa loše u tome da dečki nose suknje, ali bi se mnogi dečki i djevojke tako mogli osjećati neugodno i radije bi nosili kratke hlače", rekao je jedan roditelj.

Drugi je pak dodao da uopće nije problem u tome da dečki nose suknje, nego u zabrani kratkih hlača.

Inače, nedavno je jedan učenik iz Srbije, čija je škola također zabranila kratke hlače, u školu došao u haljini koju je pronašao u maminom ormaru. Uz video koji je objavio na TikToku napisao je da ovime nije prekršio nikakva pravila.

@stribog36

Poštujem sva pravila

♬ original sound - Stribog

Osim njega, na sličan su se način prije pet godina pobunili učenici u školi u engleskom gradu Exeter, koji su u školu došli u suknjama jer im je bilo zabranjeno nošenje kratkih hlača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.