Slađana Milošević umrla prije 9 dana, još nije pokopana. Prijateljica objasnila zašto

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

Aleksandra Slađana Milošević preminula je prije devet dana, ali još nije pokopana. Njezina prijateljica Jelena Tinska potvrdila je da se čeka dozvola da pjevačica bude pokopana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

"Predala sam zahtjev da Slađana Milošević, jedna takva umjetnica, bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana. I njezin brat ima istu želju, ali čekamo na odobrenje zahtjeva koji sam uputila Aleksandru Šapiću. Još uvijek nemamo nikakve informacije", rekla je Jelena za Blic

Podsjećamo, srpska avangardna umjetnica i pjevačica preminula je u 69. godini nakon kraće bolesti.

Aleksandru Slađanu Milošević smatra se ikonom novog vala osamdesetih u Jugoslaviji. Svoj prvi solo nastup imala je na festivalu Studentsko ljeto 1974. godine, a na površinu jugoslavenske pop scene isplivala je tri godine poslije s pjesmom Au, au. Godine 1981. nastupila je na izboru za jugoslavenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mjesto s pjesmom Recept za ljubav.

Pjesma Princeza, koju je snimila s Dadom Topićem 1984., prevedena je i na engleski jezik. Pet godina kasnije otišla je u Ameriku, gdje je svirala s grupom Baby Sister, a u Srbiju se vratila sredinom devedesetih. 

>>Umrla je Slađana Milošević

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.