Slavica se izvan suda dogovorila s dubrovačkim građevinarima, sve im platila

Foto: Guliver Image/Getty Images

PROBLEMI oko izgradnje luksuzne kuće Slavice Ecclestone u Dubrovniku su riješeni. Bez sudskog postupka postigla je dogovor s građevinskom tvrtkom koja je izvodila radove na njenom budućem domu, javlja dulist.hr.

Do spora je došlo na jesen prošle godine kad je Dragan Čoro, vlasnik tvrtke Dom izgradnja, sudskim rješenjem zapečatio gradilište jedne od najbogatijih žena svijeta. 

Iz Dom izgradnje za dubrovački su medij potvrdili da je postignut dogovor s investitoricom, ugovoreni iznos je isplaćen, a obavljeni su i zahvati koje je tražila investitorica. Dodali su da je sve prošlo bez sudskog postupka koji bi najvjerojatnije bio iscrpljujući i trajao dugi niz godina.

Glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku Vlaho Bošković lani je u listopadu potvrdio nesuglasice između investitora i izvođača radova tijekom izgradnje Slavičinog luksuznog doma u Zatonu.

Na prijedlog Dom izgradnje na tom se sudu vodio izvanparnični postupak osiguranja dokaza predlagatelja, dakle građevinske tvrtke naspram predloženika, investitorice Slavice Ecclestone. U izvanparničnom postupku, koji je okončan krajem prošle godine, trebala se utvrditi količina i kvaliteta izvršenih građevinskih radova na zatonskom gradilištu te je za vrijeme trajanja postupka gradilište bilo zapečaćeno.

Slavica je kamenu trokatnicu u Zatonu kupila u lipnju 2015. godine, a spekulira se kako je za nju izdvojila 19 milijuna kuna. Potom ju je u potpunosti srušila i na njenom mjestu odlučila podići potpuno novo luksuzno zdanje.

Prije tri godine morala se upustiti u legalizaciju pomoćnog objekta, a da bi se uskladila sa zakonom morala je ispuniti uvjet te osigurati nogostup i zelenu površinu. S tim se nije slagao njen prvi susjed, akademski slikar Slobodan Braco Dimitrijević, koji je automobilom spriječio dovršetak izgradnje nogostupa. Drugi susjedi žalili su se komunalnim službama na buku, zbog koje su gosti napuštali njihove apartmane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.