Slavna pjevačica imala je tri spontana pobačaja: "Svatko zaslužuje pravo na izbor"

Foto: Instagram

PJEVAČICA Halsey u članku koji je napisala za Vogue reagirala je na nedavnu odluku Vrhovnog suda da se ukine pravo na pobačaj.

"Mnogi su me ljudi pitali jesam li, otkad sam rodila dijete nakon godina muke, preispitala svoj stav o pobačaju. Odgovor je čvrsto ne. Zapravo nikad nisam bila sigurnija u vezi s tim", piše u članku. 

"Mogućnost abortusa spasila mi je život i omogućila mom sinu da dobije svoj. Svaka osoba zaslužuje pravo na izbor kada će, hoće li i kako doživjeti ovo opasno iskustvo koje mijenja život. Držat ću svog sina jednom rukom, a drugom ću se boriti za prava svom snagom", dodala je.

27-godišnja Halsey rodila je prvo dijete u srpnju 2021. godine, ali je otkrila i da je imala tri spontana pobačaja prije svog 24. rođendana. 

"Činilo se okrutnom ironijom da sam mogla s lakoćom zatrudnjeti ponovno, ali sam se borila da održim trudnoću. Jedan od mojih spontanih pobačaja zahtijevao je 'naknadnu njegu', što je nježan način da mi kažu da ću trebati abortirati jer moje tijelo nije moglo samo u potpunosti prekinuti trudnoću i riskirala sam da dobijem sepsu bez medicinske intervencije", napisala je. 

Kaže da je plakala tijekom zahvata jer su "očajnički željeli prekinuti trudnoću" koja joj je ugrožavala život.

"Bila sam uplašena i bespomoćna. Bila sam spremna na najgore. Dala sam detaljne upute u vezi s doniranjem mojih organa ako umrem", otkriva pjevačica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.