Slavni DJ ubacio Eminemov glas u pjesmu pomoću umjetne inteligencije, fanovi ljuti

Foto: EPA

SLAVNI DJ David Guetta potaknuo je raspravu oko upotrebe umjetne inteligencije nakon što je na nedavnom nastupu pustio pjesmu s Eminemovim glasom pomoću tehnologije umjetne inteligencije.

Francuski DJ prošlog je tjedna podijelio video na kojem pušta pjesmu tijekom jednog od svojih setova u kojoj se čuje glas repera. Međutim, otkrio je da je zapravo upotrijebio tehnologiju umjetne inteligencije kako bi ubacio Eminemov glasu u svoju pjesmu.

Emin-AI-em

"Dopustite da vam predstavim... Emin-AI-em", napisao je uz video objavljen na Twitteru. Guetta je zatim pustio repliku Eminemovog glasa koji pjeva: "Ovo je budući rave zvuk / postajem strašan i underground."

Guetta je u videu objavio intervju o tome kako je do neobične "suradnje" došao korištenjem web stranica umjetne inteligencije.

"Možete napisati tekstove u stilu bilo kojeg izvođača koji vam se sviđa, pa sam upisao: 'Napiši stih u stilu Eminema o budućem raveu' i otišao sam na drugu web stranicu s umjetnom inteligencijom koja može rekreirati glas. Stavio sam tekst u to i pustio ploču. Ljudi su poludjeli", rekao je.

Ljuti fanovi

Eminemove fanove razljutilo je neovlašteno korištenje njegovog "vokala" , a Guetta je pojasnio da neće objaviti pjesmu niti je koristiti u komercijalne svrhe, što je odmah dovelo do rasprave. Dok su neki pozivali da se pjesma objavi, drugi su smatrali da je korištenje AI tehnologije za njezino stvaranje "strašno".

"Možda najdepresivnija stvar ikada", napisao je jedan tviteraš, a drugi upitao: "Što ako se Eminemu ovo ne sviđa?"

"Ovo je tako čudno", napisao je jedan tviteraš, a drugi je zaključio: "Umjetna inteligencija je kul, ali u isto vrijeme nije. Nova, ali fejk. Ne znam, čovječe…"

Podsjetimo, Guetta nije jedini koji se dosjetio koristiti umjetnu inteligenciju u glazbi. Na TikToku je sve više sličnog sadržaja. Glasovi Ariane Grande Bad Bunnyja i Billie Eilish također su replicirani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.