Slavni glumac (97) imao prometnu nesreću, izgubio je kontrolu nad vozilom

Foto: EPA

97-GODIŠNJI glumac Dick Van Dyke imao je prometnu nesreću u Malibuu, javlja TMZ.

Upravljao je automobilom Lexus LS 500 kojim se zabio u velika ulazna vrata kuće. Navodi se da je glumac izgubio kontrolu nad vozilom zbog skliske ceste nakon jake kiše u Los Angelesu. Izvori bliski Dicku navode da je glumac nakon nesreće krvario iz nosa i usta, ali da je zadobio samo lakše tjelesne ozljede. Van Dykeu je pružena medicinska pomoć na mjestu nesreće, a na daljnje kontrole u bolnicu nije išao.

TMZ piše da glumac nije bio pod utjecajem droge i alkohola, no policija je navodno zatražila ponovno polaganje vozačkog ispita za glumca. Njegovu dob naveli su kao jedan od razloga za prijavu. 

Inače, Dick je imao vlastitu emisiju The Dick Van Dyke Show, a poznat je po ulogama u mjuziklu Mary Poppins iz 1964. i u nastavku Mary Poppins Returns iz 2018. 

Glumac je ranije često isticao kako je unatoč poznim godinama i dalje u dobroj formi. U CBS-ovoj emisiji This Morning bez napora je jednom prilikom odradio seriju vježbi u svom domu u Malibuu. "Dakle, svi vi stariji, poslušajte me. Kažem vam, morate nastaviti ići naprijed. Ja još uvijek plešem i pjevam", poručio je tada Dick