Johna Cleesea kritiziraju zbog šale: "Pet načina na koje je Hitler bolji od Trumpa"

Foto: EPA

Komičar John Cleese ponovno je izazvao žestoku raspravu na društvenim mrežama nakon što je Donalda Trumpa usporedio s Adolfom Hitlerom. Cleese, koji je poznat po svojim otvorenim stavovima, na X-u je podijelio šalu o tome kako je nacistički vođa bio "poželjniji" od bivšeg američkog predsjednika Trumpa. Objava je postala viralna s 3.8 milijuna pregleda.

"Pet načina na koje je Hitler bio bolji od Trumpa: 1. Borio se za svoju zemlju. 2. Nikada nije koristio teleprompter. 3. Bio je dobar prema psima. 4. Napisao je vlastite knjige. 5. Nikada nije igrao golf. 6. Nije bio veliki debeli ljigavac", glasio je prvi dio objave.

"Pet načina na koje je Trump bolji od Hitlera: 1. On ne prakticira genocid. 2. Ima ljepšu kosu", napisao je Cleese u drugom dijelu nastavivši s navođenjem brojeva 3, 4 i 5, nakon kojih su slijedili prazni prostori. Usporedba je izazvala žestoku raspravu na X-u, u koju se uključio i sam Cleese, koji je uzvratio kritičarima.

"Čini se kao da kažete da više volite Hitlera nego Trumpa", "Društvo. John je komičar. Ovo je trebala biti šala", "Sjećam se kad su komičari bili smiješni. Davno je to bilo", glasili su neki od komentara.

"Ne brini se, napravio sam snimku zaslona kad ovo neizbježno izbrišeš", napisala mu je jedna osoba, a Cleese joj je odgovorio: "Nemoj zadržavati dah. Primanje uvreda od onih koji sve shvaćaju doslovno je kao da te izvižda stado ovaca." Slavni komičar se kasnije nadovezao na objavu napisavši: "Želio bih se ispričati za svoj posljednji tvit. Bila je to jako loša šala, pogotovo na Boxing Day."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.