Slavni pjevač nagovarao suradnicu da sudjeluje u seksualnim ritualima i žrtvuje kozu?

Foto: EPA

PJEVAČ je angažirao mladu umjetnicu za svoju diskografsku kuću, a zatim ju je podvrgao kontinuiranom seksualnom uznemiravanju, stoji u tužbi podnesenoj ovaj tjedan.

Podnesak kaže da je Derulo angažirao Emazu Gibson 2021. za projekt između njega, njegove izdavačke kuće Future History i Atlantic Recordsa, rekavši da mora potpisati ugovor s novim izvođačem za Atlantic. Podnesena Vrhovnom sudu okruga Los Angeles 3. listopada, tužba imenuje Derula i njegovog menadžera Franka Harrisa, Atlantic Records, Future History i RCA Records kao optuženike.

Prema tužbi, nakon što je vrbovao Gibson, Derulo je često imao ljubavne pokušaje, uključujući pozivanje na piće ili večeru. Također se navodi da joj  je Derulo rekao da će morati "sudjelovati u 'kozjoj koži i ribljim ljuskama', što je haićanska referenca koja se odnosi na provođenje seksualnih rituala, žrtvovanje koze, kozju krv i konzumiranje kokaina" kako bi uspjela u glazbenoj industriji.

Gibson je također rekla da se Derulo "istresao" na nju u napadu bijesa nakon što je zakasnila na snimanje zbog prometa, a kad je iznijela svoje pritužbe Harrisu, rečeno joj je da Derulo ima pravo ljutiti se na nju. Pjevačevi postupci natjerali su Gibson da se zabrine da će se "ova nevjerojatna prilika pokvariti jer se odbila seksati i piti piće s Derulom", stoji u podnesku.

"Cijela glazbena industrija treba pokrenuti #MeToo pokret"

U rujnu 2022. Gibson je rekla da joj je rečeno da je njezino zaposlenje u Atlanticu i Futureu završeno te da su njezine pritužbe na Derula Atlanticovom odjelu za ljudske resurse zanemarene. Kao rezultat Derulovih postupaka, Gibson je morala ići na terapije za mentalno zdravlje, te primiti medicinski tretman zbog niza problema, uključujući PTSP, slomove, gubitak težine i nesanicu.

Odvjetnik Ron Zambrano, koji zastupa Gibson, rekao je da bi Derulo trebao "nastojati biti bolja osoba" i priznati "bol i patnju" koju je prouzročio njegovoj klijentici.

"Cijela glazbena industrija treba pokrenuti #MeToo pokret. Ovakvo ponašanje je sveprisutno, ali potrebni su hrabri ljudi poput Emaze da izađu iz sjene i podijele svoje priče kako bi konačno stali na kraj ovom sramotnom ponašanju", rekao je Zambrano za Insider.

U videu na Instagramu, Derulo nije eksplicitno spomenuo tužbu, ali se činilo da se poziva na nju, nazivajući "tvrdnje potpuno lažnima i štetnima". "Protivim se svim oblicima uznemiravanja i podržavam svakoga tko slijedi svoje snove. Sjedim ovdje pred vama duboko uvrijeđen ovim klevetničkim tvrdnjama", rekao je pjevač u videu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.