Slavni redatelj snima novi film, digla se panika: "Pedofil ne može biti dobra osoba"

Foto: Profimedia

KONTROVERZNI redatelj Roman Polanski trenutno u Švicarskoj snima novi film The Palace, a riječ je o drami čija se radnja događa na Staru godinu 1999. u jednom luksuznom hotelu.

Snimanje je prije deset dana potvrdio glumac Mickey Rourke, koji je angažiran za snimanje filma, a na Instagramu je napisao: "Kraj dana, još jednog. Veliko mi je zadovoljstvo raditi s legendarnim i talentiranim Romanom Polanskim. Raditi s takvim redateljem je velika privilegija jer njegov film ima takav integritet, stil, uzvišenost i nepredvidivost. Švicarska je divna zemlja."

Film je najavljen prošle godine, ali ne zna se tko će se u njemu pojaviti (osim Rourkea). Ono što mnoge zanima je hoće li se pojaviti na Cannesu i tko će stati iza filma.

"Promoviraš pedofila, prestajem te pratiti", "Pedofil ne može biti dobra osoba", "Isuse, znaš li za njegovu prošlost s maloljetnicama? Jebote! Bog ga blagoslovio? I ti gubiš razum" te "Ako ti je toliko drag, daj mu da čuva tvoje kćeri", samo su neki od komentara koje je izazvala Rourkeova objava pa je jasno zašto bi mnogi mogli odbiti snimanje s Polanskim.

Kao što je svima poznato, Polanski je tijekom godina postao "persona non grata" nakon što je 1977. uhićen i optužen za drogiranje i silovanje 13-godišnje djevojčice. Iako je priznao krivnju kako bi smanjio kaznu, doznavši da će sudac odbiti njegovu žalbu i odrediti mu zatvor umjesto uvjetne kazne, pobjegao je u Pariz i u SAD-u ga još uvijek smatraju bjeguncem.

Iako ga je Akademija 2018. isključila iz članstva, oskarovac je nastavio rad u Europi, gdje je dobio mnoge nagrade, a njegov film An Officer And A Spy osvojio je tri nagrade Cesar u Francuskoj i četiri nagrade na festivalu u Veneciji. Ipak, mnogi članovi francuske akademije Cesar dali su ostavku nakon što je film nominiran u čak 12 kategorija.

Visokobudžetna drama imala je europsku distribuciju i podržale su je mnoge europske kompanije, ali nijedan distributer iz Velike Britanije i SAD-a nije otkupio film.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.