Slavni upleteni u zločine: U kući slavnog glumca silovao 13-godišnjakinju

Foto: Guliver Image/Getty Images

MNOGI sanjaju o slavi kakvu uživaju ljudi s ove liste, ali većina nas ima prilike vidjeti samo onu ljepšu stranu slave. 

Davanje autograma, beskonačno naslikavanje, život u raskošnim vilama, ljetovanja na jahtama i ljubav fanova. Sve je to divno, ali sa slavom dolaze i problemi. 

Više love, više problema. 

David Letterman

Poznati voditelj David Letterman u sklopu svog showa publici je priznao da je žrtva ucjene i da ucjenjivači traže dva milijuna dolara da ne otkriju brojne veze koje je imao sa svojim zaposlenicama s posebnim naglaskom na Stephanie Birkitt koja se u showu godinama pojavljivala. Umjesto da im isplati zatraženi novac, Letterman je sve priznao pred kamerama. 

John Travolta

Poznati glumac našao se na meti ucjenjivača, bolničara koji je brinuo o Travoltinom sinu iste večeri kada je njegov sin umro. Bolničar imena Tarino Lightbourne zaprijetio je glumcu da će objaviti potpisani dokument u kojem stoji da je Travolta odbio poslati sina u bolnicu i da je zatražio iznos od 20 milijuna dolara. 

Colin Farrell

Irski glumac još je kao tinejdžer osumnjičen za palež i pokušaj ubojstva tijekom jednog posjeta Sydneyju. Policija ga je privela jer je osoba jako slična Farrellu prebila muškarca, zapalila njegovu kuću i ostavila ga u plamenu da umre. Na svu sreću, glumac je imao alibi. U to je vrijeme bio na tulumu izvan grada gdje se toliko napio i nadrogirao da se onesvijestio. Isprva je čak i sam posumnjao da je možda učinio to za što ga sumnjiče. 

Steven Spielberg

Poznati se redatelj šokirao kada je doznao da je policija uhitila jezivog manijaka nedaleko od njegovog doma, a kod sebe je imao britve, nož i samoljepljivu traku. Policija je u razgovor s poremećenim čovjekom doznala da je živio u uvjerenju da Spielberg želi da ga on siluje. To je toliko uznemirilo redatelja da je dugo strahovao od toga da će se manijak pojaviti na snimanju filma "Spašavajući vojnika Ryana", maskirati se u vojnika i pokušati ga upucati. 

Steve McQueen

Prijevara je loša stvar, ali spasila je život glumcu Steveu McQueenu. McQueen i Sharon Tate bili su stari prijatelji i ona ga je pozvala na tulum u svom domu. No, glumac se te večeri spetljao sa ženom koju je upoznao i nije se pojavio na tulumu na koji su upali sljedbenici Charlesa Mansona i poubijali sve na koje su naišli. 

Rupert Murdoch

Braća Arthur i Nizamodeen Hosein 1969. odlučili su oteti tadašnju suprugu Ruperta Murdocha i zatražiti otkupninu. Međutim, nesposobni su otmičari zabunom oteli Murdochova zamjenika koji je posudio njegov automobil dok je Murdoch bio u Australiji. 

Taylor Swift

Brice Rowley opljačkao je banku kako bi impresionirao mladu pjevačicu. Ukrao je 1600 dolara, odvezao se do njezine kuće i odlučio joj pokloniti ukradeni novac. No, pjevačice nije bilo pa je zaljubljeni pljačkaš na kraju bacio novac preko ograde. 

Justin Bieber

Pomahnitali fan mladog pjevača, 45-godišnji Dana Martin koji je u to vrijeme služio doživotnu kaznu zatvora, naručio je ubojstvo pop idola. Angažirao je dvojac atentatora koji su mladog pjevača trebali oteti, kastrirati i zatim zadaviti kravatom. Martin im je obećao 2500 dolara po testisu. Policija je na vrijeme otkrila ovaj plan i uhitila dvojac. 

Oprah Winfrey

Najmoćnija žena zabavne industrije postala je žrtvom ucjene nakon što se Keifer Bonvillain dokopao 12 sati duge snimke razgovora jednog od zaposlenika njezine kompanije. Bonvillain je namjeravao izdati knjigu na temelju ilegalno dobivene snimke i izvući 1,5 milijuna dolara (ili od izdavača ili od nje same). Ona to nije učinila, a on je uhićen nakon što mu je druga kompanija odlučila isplatiti taj iznos. Nakon što su optužbe odbačene, pokušao je tužiti Winfrey zbog lažnih izjava koje su dovele do uhićenja. Tražio je 180 milijuna dolara zbog narušenog ugleda. 

Jack Nicholson

Roman Polanski koristio je Nicholsonovu kuću kako bi fotografirao, drogirao i silovao 13-godišnju djevojčicu. Glumac je u to vrijeme bio na skijanju u Coloradu, a njegova tadašnja djevojka s kojom je živio, Anjelica Houston, vratila se prekasno da spriječi ono što se događalo iza zatvorenih vrata. 

Jodie Foster

Poznata glumica bila je studentica na Yaleu kada je upletena u slučaj pomahnitalog Johna Hinckleyja koji je pokušao izvršiti atentat na tadašnjeg predsjednika Ronalda Reagana. Hinckley, Jr. bio je opsjednut mladom glumicom, a atentatom na Reagana želio je privući njezinu pažnju i "impresionirati" ju. 

Benedict Cumberbatch

Tijekom snimanja serije u Južnoj Africi britanski glumac i njegovi prijatelji su oteti nakon što im je na napuštenoj cesti pukla guma, a priliku je iskoristila skupina od šest muškaraca koji su ih napali i pod prijetnjom oružjem potrpali u vozilo. Cumberbatch je uspio ispregovarati da ih puste i na kraju su samo opljačkani. 

Mick Jagger

Članovi zloglasnog motociklističkog kluba Hells Angels namjeravali su ubiti pjevača Rolling Stonesa nakon što ih je javno kritizirao zbog ubojstva koje su članovi tog kluba počinili na koncertu u Altamontu. Doveslali su do njegove kuće, ali na kraju su jedva izvukli žive glave nakon što je oluja prevrnula njihov čamac. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.