Slavnoj pjevačici obje sestre preminule od raka u razmaku od samo jednog dana

Foto: Profimedia

PJEVAČICA Carly Simon, najpoznatija po hitu You're So Vain, oplakuje smrt svojih dviju sestara, koje su umrle od raka u razmaku od samo jednog dana.

Lucy Simon, brodvejska skladateljica nominirana za nagradu Tony, umrla je od raka dojke u četvrtak u 82. godini, dok je Joanna Simon, operna pjevačica, preminula od raka štitnjače u srijedu u 85. godini, piše Deadline. Njihov najmlađi brat Peter Simon, dugogodišnji fotograf na Martha's Vineyardu, preminuo je 2018. u 71. godini nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća.

"Ispunjena sam tugom što govorim o smrti Joanne i Lucy Simon. Njihov će gubitak biti dug i proganjajući. Koliko god ovaj dan bio tužan, nemoguće je žaliti za njima bez slavljenja njihovih nevjerojatnih života koje su živjele", rekla je Carly u izjavi za Fox News Digital. 

Lucy je osvojila dva Grammyja

Lucy je započela glazbenu karijeru kada je ranih 1960-ih s Carly osnovala folk duo The Simon Sisters. Nakon što su objavile pjesmu Wynken, Blynken & Nod 1964. godine, Lucy je nastavila pohađati školu za medicinske sestre i udala se za Davida Levinea 1967. Imaju dvoje djece, Jamieja i Julie.

Lucy se kasnije vratila u glazbenu industriju krajem 70-ih, a par će potom producirati dva dječja albuma nagrađena Grammyjem u 80-ima - In Harmony i In Harmony 2. Također je postigla pojedinačni uspjeh kada je postala treća skladateljica na Broadwayu. Njezina glazba za The Secret Garden iz 1991. te je godine nominirana za Tonyja.

Joanna je nastupala s njujorškom i bečkom filharmonijom

Joanna je također započela karijeru u 60-ima, debitirajući u Mozartovom Figarovom piru u New York City Operi 1962. godine. Mezzosopranistica je tijekom svoje karijere nastupala u Operi u Seattleu te s njujorškom filharmonijom, bečkom filharmonijom i simfonijskim orkestrom iz Pittsburgha. 

Bila je u braku s Geraldom Walkerom od 1976. do njegove smrti 2004. Također je bila s voditeljem vijesti Walterom Cronkiteom u posljednjim mjesecima prije njegove smrti 2019. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.