Snagator i pol: Pogledajte kako je Ivica Kostelić izvlačio auto olupine na Mljetu

NAJBOLJI hrvatski skijaš Ivica Kostelić ljetne kondicijske pripreme završava na otoku Mljetu gdje je i ove sezone sudjelovao u jednoj hvale vrijednoj eko akciji - čišćenju Hrvatske od auto olupina. Nakon što je prošle godine Ivica pomogao očistiti 40-ak odbačenih olupina, kondicijske treninge je i ove sezone "pojačao" izvlačenjem auto olupina, ovog puta iz Babinog polja.

Uz budno oko i dozvolu Ante Kostelića, Ivica je dobio "novog kondicijskog trenera" - direktora lokalnog komunalnog poduzeća Franu Hazdovca, pa je tako spretno radio sklekove na starom Golfu, preskakao fićeke kao od šale te "dizao" Renault četvorke. A rezultat ovog Kostelićevog treniranja je novih 10 olupina izvučenih iz Babinog polja te poslanih na reciklažu.

"Ne očisti li se Mljet do sljedeće sezone, na `trening` dovodim cijelu skijašku reprezentaciju"

"Logičnije je da baba u polju sadi masline i paradajze nego da tu `rastu` olupine", kazao je Ivica Kostelić o ovoj eko akciji te dodao: "Hvala Bogu zdrav sam, baterije su pune i nova skijaška sezona može početi, a ne očisti li se Mljet do sljedeće sezone, na `trening` dovodim cijelu skijašku reprezentaciju".

Akciju čišćenja prirode od automobilskih olupina, podsjetimo, još 2004. godine je inicirao fotoreporter Romeo Ibrišević, a dosad je s brojnih hrvatskih bisera prirode uklonjeno više od 14.000 automobilskih olupina. Zajednička akcija "Očistimo Hrvatsku od olupina" Renaulta i Udruge Zelene stope, koja se provodi već sedmu godinu zaredom, proglašena je 2007. godine najboljim komunikacijskim projektom u svijetu. Važnost ove ekološke akcije prepoznali su i brojni građani koji prijavljuju odbačene automobilske olupine na besplatni telefon (0800-0204) kako bi svoj okoliš učinili zdravijim i ljepšim za život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.