Snimili smo scene skidanja dioptrije. Traje samo 15 minuta, evo kako izgleda

Foto: Index Video

GOTOVO 70 milijuna ljudi na svijetu riješilo je probleme s vidom pomoću laserskog skidanja dioptrije. Ovaj postupak se izvodi već više od 30 godina i smatra se jednom od najsigurnijih kirurških procedura u medicini. 

Operacija traje svega 15-ak minuta, a pacijenti izvještavaju kako je postupak bezbolan. Dr. Ivan Gabrić iz svjetski renomirane Klinike Svjetlost kaže kako sam postupak nije najugodniji, ali je potpuno bezbolan i ističe kako se vizualni oporavak mjeri već u nekoliko sati.

Danas se mnogi odlučuju na skidanje dioptrije kako bi si olakšali svakodnevicu i riješili se pomagala, a nekima je savršena vidna oštrina potrebna i kako bi prošli liječničke preglede za poslove kojima se žele baviti.

Jedno od zanimanja koja zahtijevaju savršenu oštrinu vida je i kapetan broda, pa smo tijekom operacije pratili Martina, pomorskog nautičara koji želi postati kapetan broda, te kapetana broda Marina. U videu niže pogledajte kako izgleda operacija laserskog uklanjanja dioptrije, postupak koji u samo 15-ak minuta ljudima mijenja živote.

Klinika Svjetlost bavi se skidanjem dioptrije već 24 godine, od 1998., kad je dr. Nikica Gabrić izveo prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj. Također, 2010. u Hrvatskoj baš u Klinici Svjetlost izveden je prvi FemtoLasik postupak, 2012. prvi Smile postupak na Zeiss Visumax 500, a 2020. prvi u svijetu SmartSight lentikul na SCHWIND Atosu. Svjetlost je inovator na svjetskoj razini i mnogobrojni liječnici iz cijelog svijeta dolaze ovdje kako bi vidjeli što je novo u oftalmologiji. 

Na fotografiji: Dr. Maria Clara Arbelaez, prva liječnica koja je prezentirala podatke o LASIK metodi laserskog skidanja dioptrije 1993. godine na edukaciji u Klinici Svjetlost o novom laseru koji je razvijen u suradnji njemačke kompanije Schwind eye tech solutions i Klinike Svjetlost, koja je referentni centar za razvoj tog uređaja.

Među njihovim pacijentima su i brojni poznati holivudski glumci kao što su John Savage, Esai Morales, Tim Roth, Franco Nero, kao i domaće zvijezde poput Lepe Brene, Ćire Blaževića, Maksima Mrvice, Maje Šuput i ostalih. 

Uz matičnu kliniku u Zagrebu posluju u još četiri očne klinike diljem Hrvatske i regije, u Splitu, Sarajevu, Banjoj Luci i Budvi, pa ako i vi razmišljate o laserskom skidanju dioptrije i želite saznati jeste li kandidat za ovaj postupak, možete se javiti u Kliniku Svjetlost, gdje možete dobiti sve potrebne informacije i riješili probleme s vidom. 

Sadržaj donose Index i Klinika Svjetlost u suradnji te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.