Špancirfest ima dvije nove zone za posjetitelje - ŠenoINa i Roto Glam Garden

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Na 26. Špancirfestu koji će u Varaždinu početi u petak, a trajati do 1. rujna, posjetitelje će dočekati dvije nove zone - ŠenoINa, s naglaskom na održivost i razvoj zajednice, i Roto Glam Garden, oaza luksuza i opuštanja, objavila je u srijedu Turistička zajednica grada Varaždina.

Raznovrstan sadržaj na četiri tematske točke

Tijekom 10 festivalskih dana posjetitelji će u ŠenoINoj, odnosno Ulici Augusta Šenoe, moći uživati u raznovrsnim sadržajima raspoređenima u četiri tematske točke - ListenINg, SustaINably Handmade, ReadINgs i Projects IN Community.

VaraždIN Community Radio prvi će put emitirati uživo svih 10 dana festivala, pružajući platformu za promociju lokalnih i regionalnih glazbenika, umjetnika i pozitivnih inicijativa.  

SustaINably Handmade predstavit će kreatore rukotvorina koji izrađuju unikatne i ekološki prihvatljive proizvode, a ReadINgs će biti književni kutak.

Dolaze i međunarodni umjetnici

U sklopu Projects IN Community špancireri će moći doznati više o vrijednim projektima koji su usmjereni na očuvanje rijeke Drave i Dravske park-šume. ŠenoINa će biti pozornica i za međunarodne umjetnike koji u Varaždin dolaze u sklopu projekta Green Streets of Europe, a pored kulturnih i kreativnih aktivnosti, ova će zona nuditi i edukativne sadržaje. Ugostiteljska ponuda u zoni zasnivat će se na vegetarijanskim delicijama.  

Broj gostiju bit će limitiran

Roto Glam Garden nova je Chill & Lounge zona u dvorištu palače Sermage koja će nuditi ekskluzivan izbor pića, a dio gastroponude bit će mesne i sirne plate te bruschette. Za posebnu atmosferu pobrinut će se DJ setovi s lounge glazbom, a posjetitelje očekuju i nastupi plesnih performera, orijentalni plesovi, kreativne radionice i iznenađenja. Posebna pažnja posvećena je uređenju zone kako bi se posjetitelji osjećali glamurozno, čemu će pridonijeti limitiran broj gostiju zone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.