Spinoff Scooby-Dooa postao najgore ocijenjena animirana serija svih vremena na IMDb-u

Screenshot: Youtube

SPINOFF Scooby-Dooa, Velma, postalo je najgore ocijenjena animirana serija na IMDb-u te treća najgore ocijenjena serija svih vremena.

Seriju je kreirao Charlie Grandy, a u fokus stavlja lik Velme Dinkley, kojoj glas posuđuje Mindy Kaling. Ostatak glumačke postave uključuju Glenn Howerton kao Fred Jones, Sam Richardson kao Norville Rogers i Constance Wu kao Daphne Blake.

Velma je naišla na mješovite kritike televizijskih kritičara pa tako na Metacriticu serija ima ocjenu 59, dok su reakcije publike uglavnom negativne. Na IMDb-u Velma je zaradila prosječnu ocjenu 1.3, a ocijenilo ju je više od 50.000 gledatelja.

 

Gledatelji joj zamjeraju promijenjenu rasu određenih likova

Kao rezultat toga, Velma je postala najgora animirana serija i treća najgore ocijenjena serija na IMDb-u. Ispred nje su samo dokumentarna serija The Pogmentary o nogometašu Paulu Pogbi te turska glazbena drama pod naslovom Iste Bu Benim Masalim.

Razlog tako loših ocjena je kombinacija gledatelja koji seriji zamjeraju "woke" sadržaj, onih koji misle da je serija jednostavno loša i entuzijasta Scooby Dooa koji su uzrujani promjenama originalnog predloška. Naime, promijenjene su rase nekih likova pa tako Velma i Daphne postaju azijatkinje, a Norville, odnosno Shaggy, je Afroamerikanac.

"Originalni Scooby-Doo, čiji smo mi obožavatelji, također je ukorijenjen u drugom razdoblju i odražava kulturni krajolik 60-ih i 70-ih i ono što ljudi tradicionalno stavljaju na TV. Činilo se kao da, ako možemo imati bilo kakve likove, zašto ne napraviti nešto novo?" rekla je Kaling o rasnoj raznolikosti likova, koja se seriji poprilično zamjera.