SPOILERI! Kraj Moderne obitelji: Posljednja scena raznježila čak i Jaya Pritchetta

Foto: Press

PRIKAZANA je posljednja epizoda serije Moderna obitelj.

SPOILER ALERT! Tekst sadrži spoilere o seriji pa ako niste pogledali finale najbolje bi bilo da ne čitate dalje!

Tri obitelji koje su gledatelji mogli pratiti kroz 11 sezona serije završile su svoje televizijsko putovanje u jednosatnom finalu na ABC-u. Autori Steven Levitan i Christopher Lloyd željeli su da likovi na kraju prenesu osjećaje odanih gledatelja koji su se u više od 250 epizoda serije sprijateljili s Dunphyjima, Pritchettima i Tucker-Pritchettima, prenosi USA Today.

Posljednja epizoda prikazuje promjene u životima svih likova. 

Claire i Phil zaključuju da se njihova djeca moraju odseliti, što se ubrzo i ostvari. Alex odlazi u Švicarsku gdje ima novi posao i moguće novog dečka. Luke odlazi na Sveučilište Oregon, dok se Hailey i Dylan s blizancima sele u kuću u kojoj su nekad živjeli Cameron i Mitchell. Oni sad s kćeri Lilly i tek posvojenim sinom odlaze živjeti u Missouri gdje je Cam dobio posao.

Jay i Gloria ostaju gdje su i bili, no uz također neke promjene. Jay uči španjolski, a Manny slijedi karijeru u filmu. Sve ono što su radili s Mannyjem sada rade s mlađim sinom Joeom. 

Serija završava emotivno za sve gledatelje. Mitchell i Cam su na aerodromu s novim sinom baš kao što su na početku serije bili s Lilly. Jay i Gloria odlaze gledati Joeovu utakmicu, baš kao što su nekad Mannyjeve, a posljednja scena posebno je emotivna za gledatelje. Prikazuju se kuće svih triju obitelji, odnosno kako se gase svjetla u njima. Na kraju se tek ponovno upali svjetlo na terasi Phila i Claire kao znak da je njihova kuća uvijek otvorena za njihovu djecu.

"Pomislio sam da je to tako slatko kad sam vidio u scenariju", rekao je i Ed O'Neill (Jay Pritchett) o toj kratkoj finalnoj posveti obitelji Dunphy.

Finale prikazuje i sliku obitelji iz posljednje epizode prve sezone - kada su svi pozirali u bijelom, ali na kraju završili umazani.

"Oduvijek sam volio tu epizodu i to je bila jedina stvar koju sam uzeo sa seta kad je serija završila. Zaključio sam da ako moramo završiti s jednom slikom to treba biti ta jer je metaforična. Obitelji su neuredne, ali predivne u isto vrijeme", zaključio je autor Christopher Lloyd.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.