Sportaš iz filma The Blind Side: Film je iskrivio moj identitet i narušio karijeru

Foto/Screenshot: Instagram/YouTube

Michael Oher (38), bivša zvijezda američkog nogometa čija je priča inspirirala popularni film The Blind Side, prvi se put oglasio u medijima godinu dana nakon što je podnio tužbu protiv Seana i Leigh Anne Tuohy. Nakon podizanja optužnice ukinuto je skrbništvo koje je obitelj imala nad njim, koje je trebalo prestati kad je napunio 25 godina, prenosi People.

Bio je jako ranjiv

Oher se pridružio obitelji Tuohy s 18 godina. Za New York Times prisjetio se tog perioda i naglasio koliko je bio ranjiv kada su mu Sean i Leigh Anne prvi put rekli "volim te". Obitelj mu je pružila sve što je trebao, uključujući sigurno mjesto za život i dobru hranu.

 

Kada je film The Blind Side izašao 2009. godine, Oher se suočio s iznenadnom slavom. Osjetio je da film ne odražava njegov pravi identitet, što je dodatno otežalo njegovu NFL karijeru. Dok su se Tuohyjevi bavili filmom, Oher se fokusirao na sport, no tvrdi da mu je bilo teško gledati kako ga prikazuju kao osobu s niskim intelektom. Takav prikaz izazvao je sumnje među njegovim kolegama i potaknuo neugodne komentare na društvenim mrežama.

Nije ih tužio radi novca

Oher je izrazio zabrinutost kako će film utjecati na njegovu djecu. Bojao se da bi mogla biti pogrešno shvaćena zbog njega. U intervjuu je naglasio da njegova tužba protiv Tuohyjevih nije vezana uz novac, već uz činjenicu da su godinama odlučivali umjesto njega.

Sud je nakon podizanja tužbe ukinuo konzervatorstvo koje je obitelji omogućavalo kontrolu nad njegovim financijama i životnim odlukama iako Oher nije imao poteškoća koje bi to konzervatorstvo opravdale. Proces tužbe još uvijek traje.

Tvrdi da su ga prevarili

Podsjetimo, Oher tvrdi da ga je obitelj Tuohy prevarila kada je napunio 18 godina i da ga je navela da potpiše ugovor zbog kojeg su Leigh Ann i Sean Tuohy postali njegovi konzervatori i zaradili milijune na njegovoj životnoj priči. Isto tako tvrdi da je priča koju su prodali filmskom studiju i izdavačima lažna jer ga nisu posvojili iako je njegovo posvajanje srž cijele priče. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.