Sportaš koji je zbog nauljenog torza postao senzacija: Bilo je to veliko iznenađenje

Foto: Reuters

PITA TAUFATOFUA preko noći je postao senzacija kad je prije pet godina na otvorenju Olimpijskih igara u Rio de Janeiru prošetao bez majice i nauljenog torza.

Isto je napravio i 2018. na otvorenju Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, a iznimka nije bilo ni današnje otvorenje igara u Tokiju. Ovoga puta je, uz tradicionalno ruho i nauljeni torzo, na licu nosio zaštitnu masku kao i svi ostali. 

Embed from Getty Images

Pitu je, kako je rekao za New York Times, slava nakon Rio de Janeira iznenadila.

"Bilo je to veliko iznenađenje. Odjednom, u samo jednom danu, društvene mreže su mi eksplodirale. 'Tko je tvoj menadžer? Trebamo razgovarati.' Nisam ni znao što te riječi znače", rekao je Pita.

Embed from Getty Images

Taufatofua se na Olimpijskim igrama natječe u taekwondou. No osim sporta, veliku pažnju posvećuje i humanitarnom radu. U slobodno vrijeme pomaže beskućnicima, posebno djeci. Odrastao je s roditeljima i šestero braće i sestara u jednosobnoj kući. Ne krije da mu život ranije nije bio lagan. 

"Život je bio težak u to vrijeme, nismo imali tekuće vode i bilo je vrlo malo prostora. Sjećam se da sam bogatstvo zamišljao kao situaciju u kojoj imam dovoljno novca da izaberem ono što želim jesti", ispričao je prije dvije godine u razgovoru za BBC.

Tada je objasnio da svoju slavu želi koristiti kako bi promijenio percepciju o svojoj domovini, otočnoj državi Tonga.

"Samo sam želio predstaviti kulturu i baštinu svoje zemlje, nisam očekivao da će imati takav odjek", rekao je tada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.