Srpska Eurosong predstavnica po jednoj se stvari razlikuje od svih natjecatelja

Screenshot: YouTube

NEVENA BOŽOVIĆ sinoć je predstavljala Srbiju na 64. natjecanju za pjesmu Eurovizije, a svojom izvedbom pjesme "Kruna" osigurala je mjesto u finalu. Ponosna pjevačica oglasila se o prolasku u finale natjecanja koje će se održati u subotu 18. svibnja, a koliko je sretna, nije pokušavala sakriti.

"Veoma sam ponosna što opet pjevam za svoju zemlju i želim dati sve najbolje u finalu. Ovo mi puno znači i hvala vam na podršci", izjavila je 24-godišnjakinja na konferenciji za medije. Prema odluci žirija, Božović će u subotu nastupiti u drugom dijelu večeri.

Nevenin nastup svidio se gledateljima diljem Europe, a društvene mreže gore od komentara i kritika na račun njezinog izgleda i nastupa. Osim što su pohvalili njene vokalne sposobnosti, ljudi su je usporedili s junakinjom iz animiranog filma "Frozen", princezom Elsom. "Teaser za nadolazeći film "Frozen 2", našalila se jedna gledateljica na Twitteru.

Osim s Elsom, mnogi je uspoređuju s likovima iz "Igre prijestolja" čija je posljednja sezona zaludila svijet. "Nevena izgleda kao da je izašla iz 'Igre prijestolja'", "Je li Srbija svoju predstavnicu našla u 'Igri prijestolja?" šalili su se gledatelji u komentarima na službenom Instagramu Eurovizije.

Iako se većini svidjela Nevenina izvedba, kao i sama pjesma "Kruna", bilo je i onih koji je smatraju dosadnom i ne slažu se kako bi trebala biti u finalu. "Što je s pjesmama ove godine?", "Je li ta haljina prije bila zavjesa?", "Nije mi se svidjela, ne dopire dovoljno", "Jednostavno ne", "Dajte Mc Stojana na Euroviziju", pisali su oni nezadovoljni.

Inače, lijepoj Srpkinji ovo nije prvo iskustvo s Eurovizijom. Kada joj je bilo 13, nastupila je na dječjoj Euroviziji gdje je osvojila treće mjesto.

Također, 2013. godine također je predstavljala Srbiju na Euroviziji s pjesmom "Ljubav je svuda", ali kao članica grupe "Moje 3" s kolegicom Mirnom Radulović koja ju je pobijedila u showu "The Voice" godinu dana ranije. Djevojkama je tada nedostajalo šest bodova da se plasiraju u finale.

Nevena je tako postala prva natjecateljica ikada koja je nastupala i na juniorskoj i na seniorskoj verziji natjecanja za pjesmu Europe, po čemu se razlikuje od svih ostalih natjecatelja.

Lani je Nevena za srpski Kurir otkrila kako ponovno planira zapjevati na Euroviziji: "Ja bih svakako ponovo sudjelovala na Euroviziji, samo ne nepromišljeno, već s dobrom pjesmom i da budem sigurna u to. Vjerujem da ću sudjelovati bar još jednom. To je veliko iskustvo, svi se bore i nikome nije svejedno kada vidi scenu. Vrijedi proći kroz cijelu tu organizaciju, toga u našoj zemlji nema i mislim da nećemo ni imati", rekla je i samo godinu dana kasnije svoju zemlju odvela u finale natjecanja.

Inače, nešto prije odlaska na Euroviziju, Nevena se u Budvi udala za crnogorskog pilota Nikolu Ivanovića. Srpski mediji pišu kako je luksuzna svadba mladence stajala 70 tisuća eura, odnosno oko 520 tisuća kuna, a da je vjenčanju prisustvovalo oko sto uzvanika. Također, srpski tabloidi tvrde kako je Nikola je po Neveninoj želji za vjenčanje angažirao Petra Grašu kojem je za pjesmu "Ako te pitaju", za prvi ples mladenaca, iskeširao vrtoglavih 15 tisuća eura (oko 111 tisuća kuna), što je prenio i Index.

Ipak, Grašini predstavnici demantirali su te navode: "Raduje nas što su gdja Ivanović i njen suprug odabrali pjesmu 'Ako te pitaju' za svoj prvi ples. Nažalost, moramo demantirati vijest da je Petar svirao na svadbi niti bio prisutan te lijepe večeri. Gospođi Ivanović i njenom suprugu želimo sve najbolje u daljnjem privatnom i poslovnom životu."

Kako se udala nakon pobjede na Beoviziji, gdje je nosila djevojačko prezime, s njim predstavila i na Euroviziji iako je uzela suprugovo prezime Ivanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.