Srpska zastupnica pohvalila se novim poslom pa postala predmet sprdnje

Foto: Instagram

STAŠA STOJANOVIĆ, zastupnica SNS-a u Skupštini Srbije koju mnogi nazivaju "kraljicom selfija", pohvalila se novim poslom. Ona je na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj se vidi da radi kao glavni stručni suradnik u Elektrodistribuciji Srbije.

U biografiji je navela da je završila Fakultet tehničkih znanosti, na smjeru Inženjerski menadžment. Na vratima ureda, gdje stoji natpis s njenim imenom, prezimenom i funkcijom koju obavlja, vidi se i da ona radi u Službi za podršku tržištu.

Ljudi se sprdaju: "Kad će pauza za ručak?"

Naziv funkcije, ali i cjelokupna objava o novom poslu, potaknuo je raspravu na društvenim mrežama o tomu na koji način se biraju visokopozicionirani kadrovi u Srbiji. Njezin Instagram story podijeljen je na Twitteru, gdje su brojni korisnici ostavljali komentare.

"Dabogda sve izgorjelo. Oh wait", napisala je jedna osoba uz screenshot storyja. "Ovo je stvarno?", "Tko piše ovaj roman?", "Kad će pauza za ručak?, "Ovakve skupljaju naše pare dok se mi čudimo. Odbijam financirati njena iživljavanja kod plastičara", "Nikad nije bilo ovoliko ludilo u Srbiji", samo su neki od komentara ispod objave.

Imala problema s prijavljivanjem imovine

Stojanović je već bila tema srpskih medija zbog toga što se na stranici Agencije za sprječavanje korupcije ne vidi da je prijavila kako je zaposlena u Elektrodistribuciji Srbije, iako ondje radi još od 2020. godine.

S obzirom na to da je postala zastupnica, ona je imala zakonsku obvezu prijaviti ovu funkciju jer je u pitanju poduzeće u državnom vlasništvu. Na stranici Agencije navodi se da zastupnica mjesečno zarađuje 130.000 dinara (oko 1100 eura), što je naknada koju dobije za politički angažman, a o funkciji "s vrata" ne piše ništa.

Već je ranije imala probleme s prijavljivanjem imovine jer je nije prijavila nakon što je postala zastupnica. Iz Agencije su ranije rekli za medije da ona to nije učinila. Ona je demantirala. "Sve sam uredno prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije, kad i svi ostali narodni zastupnici. Nemam veze s tim što o meni nema informacija", izjavila je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.