Glam metal bend iz Los Angelesa stiže u Zagreb u sklopu europske turneje

Foto: EPA

Steel Panther, glam metal legende iz Los Angelesa, vraćaju se u Zagreb u Tvornicu kulture u srijedu 10. srpnja, a trenutna svjetska turneja vodi ih po europskim festivalima i dvoranama gdje opravdavaju status globalnog fenomena, objavio je organizator koncerta.

Turneja On The Prowl prati istoimeni album, a nakon serije nastupa u SAD-u Steel Panther je europski dio turneje počeo na Sweden Rock festivalu. Dosadašnja setlista pokazuje da na nastupima sviraju najveće hitove poput Eyes of a Panther, Tomorrow Night, Asian Hooker, Just Like Tiger Woods, Friends With Benefits, Guitar Solo ili Death to All but Metal.

Osvojili fanove humorom

Zarazni riffovi, probijajući bubnjevi i vokali uz dosjetljivi humor donijeli su bendu globalnu prepoznatljivost. Album On The Prowl to potvrđuje singlovima On Your Instagram, Magical Vagina i One Pump Chump, a to izdanje dovelo je Steel Panther na vrh komičnih albuma na Billboardovoj ljestvici.

Odjeveni u tajice i kožne jakne, s ogromnim perikama i uz prikaz macho kulture, Steel Panther najpoznatiji su po live nastupima na kojima često potenciraju međusobni sukob te rasprave o seksu i drogama. Njihov komični pristup brzo je pridobio brojne fanove i probili su se u mainstream, česti gosti na stageu su im bile hollywoodske zvijezde, a i sami su se pojavljivali u reklamama i emisijama.

Kvartet čine Michael Starr na vokalu, Satchel na gitari, Spyder na basu i Stix Zadinia na bubnjevima. 

Nastup u Tvornici bit će novi susret s glam metal legendama, a predizvođač je gitarist Damir Šimić - Shime s bendom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.