Steve Jobs jednom je otkrio znak koji pokazuje da je netko jako inteligentan

Foto: EPA

Steve Jobs jednom je otkrio znak koji pokazuje da netko ima visoku inteligenciju, a njegova je izjava ponovo viralna. Ovaj vrlo inteligentan čovjek, koji je vodio tvrtku Apple, u jednom je govoru na Academy of Achievement u lipnju 1982. rekao:

"Memorija je važna. No, važna je i mogućnost sagledavanja šire slike, kao da promatrate grad s 80. kata. I dok drugi ljudi pokušavaju shvatiti kako doći od točke A do točke B čitajući glupe male karte, vi jednostavno sve vidite ispred sebe."

Koristio je "pivski test" na razgovorima za posao

Inače, pokojni izvršni direktor i suosnivač Applea koristio je "pivski test" za intervjuiranje kandidata za tehnološkog diva. Naime, on je izvodio ljude u šetnju i na pivo da vidi hoće li dobro odgovarati njegovoj tvrtki.

Izvođenje potencijalnih zaposlenika u šetnju pomoglo bi im da se malo opuste, a kad bi Jobs kandidate doveo u pub, navodno bi im postavljao pitanja poput: "Kada si zadnji put nešto postigao?" ili "Što si radio prošlog ljeta?"

On je jednostavno pokušavao bolje upoznati pojedinca. Jobsov cilj u intervjuiranju kandidata bio je pronaći najbolje od najboljih, "A-igrače", kako ih je jednom nazvao.

"Otkrio sam da, kada okupite dovoljno A-igrača, kada prođete kroz nevjerojatan posao pronalaženja tih A-igrača, oni stvarno vole raditi jedni s drugima. Zato što nikada nisu imali priliku to učiniti", objasnio je Jobs.​

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.