Steven osuđen zbog silovanja, Donna bila u kultu... Što je sa zvijezdama Ludih 70-ih?

Foto: Press

AMERIČKI glumac Danny Masterson, najpoznatiji po ulozi Stevena Hydea u seriji Lude sedamdesete, osuđen je na 30 godina zatvora do doživotne robije zbog silovanja dviju žena. Oba napada dogodila su se u Mastersonovoj kući u Hollywood Hillsu 2003., kada je bio na vrhuncu slave, u vrijeme emitiranja Ludih 70-ih.

>> Zvijezda Ludih 70-ih osuđena na 30 godina zatvora zbog silovanja

"Gospodine Masterson, vi ovdje niste žrtva. Vaši postupci prije 20 godina oduzeli su drugoj osobi izbor. Vaši postupci prije 20 godina bili su kriminalni i zato ste ovdje", rekla mu je sutkinja Višeg suda u Los Angelesu Charlaine Olmedo.

"Niste osuđeni na temelju glasina, aluzija, tračeva i nagađanja. Osuđeni ste na temelju dokaza koje je 12 ljudi u poroti smatralo vjerodostojnima. Osuđeni ste jer je svaka od žrtava nekome prijavila silovanja nedugo nakon što su se silovanja dogodila", dodala je.

Od glumaca iz hit serije Lude sedamdesete, Danny nije jedini koji je problematičan. Nekoliko ih je imalo problema sa zakonom, a među zvijezdama serije ima i članova kulta.

Laura Prepon

Laura Prepon, koja tumači Donnu u Ludim sedamdesetim, bila je članica Scijentološke crkve. Hvalila je kontroverznu crkvu na vrhuncu svoje slave. "Ova predavanja dotaknula su se mojih zapažanja koja sam imala dok sam bila mlađa. Bilo je nevjerojatno. Osjetila sam da konačno netko govori 'mojim jezikom'. Potpuno sam se povezala", rekla je tada.

Od svog osnutka Scijentološka crkva je u središtu brojnih rasprava i optužbi. Kritičari često tvrde da se članovima scijentologije ispire mozak kako bi slijedili učenja te religije. 

Nakon što je postala majka, Laura je napustila crkvu. "Više nisam u Scijentološkoj crkvi. Ona više nije dio mog života", rekla je jednom u intervjuu za magazin People. 

Tommy Chong

Tommy Chong glumio je Lea Chingkwakea u seriji. Bio je jedan od omiljenih likova, no nije se pojavio u petoj i šestoj sezoni serije. Naime, nije mogao glumiti jer je bio u zatvoru zbog trgovanja priborom za marihuanu (bongove i slično preko granica države). Sklopio je sporazum te priznao krivnju te odslužio vrijeme u zatvoru, dok su njegovi sin i žena bili pošteđeni.

S obzirom na to da je poznat po sklonosti drogama, ovo nije šokiralo obožavatelje. To ga također nije spriječilo da se vrati. Chong je reprizirao svoju ulogu u spin-offu Lude devedesete, pojavljujući se u dvije epizode.

Lisa Robin Kelly

Lisa je utjelovila Laurie Forman. Njezin lik naglo je nestao u trećoj sezoni serije govoreći da su Laurie poslali u beauty školu, no ona je nakon toga rekla što se događalo u njezinom privatnom životu. "Izgubila sam dijete. Kao rezultat toga izgubila sam sve i počela zloupotrebljavati alkohol", rekla je 2012. godine. 

Lisa je bila uhićena zbog obiteljskog nasilja i vožnje pod utjecanjem alkohola. Njen lik vratio se u petoj sezoni, no zamijenila ju je glumica Christina Moore. Kelly se više nikad nije vratila u seriju, a ni na televiziju.

Samo godinu dana nakon što je progovorila o svojoj borbi s alkoholom, Kelly se predozirala i umrla. 

Wilmer Valderrama 

Demi Lovato objavila je pjesmu u kojoj proziva Wilmera, koji je u seriji glumio Feza, jer je izlazio s njom dok je ona bila tinejdžerica, a on znatno stariji. Naime, Demi i Valderrama upoznali su se kada je njoj bilo 17, a njemu 29. 

"Upoznala sam ga 11. siječnja 2010. Pomislila sam: 'Moram ga imati', ali imala sam samo 17 godina, a on je rekao: 'Bježi od mene', zbog razlike u godinama. Nakon što sam napunila 18 godina počeli smo izlaziti", ispričala je Demi 2017. godine. 

Međutim, prošle godine izdala je singl 29 u kojemu se čini da proziva glumca što je bio s njom dok je bila tinejdžerica. U pjesmi spominje kako sada, kada ima 29 godina, vidi da ju je iskoristio stariji muškarac. Demi također ističe da je Valderrama znatno stariji od svoje sadašnje supruge.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.