Stjuard objasnio zašto u avionu nije pametno piti alkohol ni kavu

Foto: Facebook

STJUARD Air New Zealanda Ben Whatman objasnio je za AU News što se točno događa s našim tijelom tijekom leta avionom te otkrio zašto je važno da putnici ostanu hidrirani.

Važnost sna

Letovi, posebno oni na dugim relacijama, mogu učiniti ljude letargičnima ili pak nemirnima dok pokušavaju kratiti vrijeme, a stjuard je naglasio ključnu stvar koju treba imati na umu prilikom dugih letova.

Posted by Ben Whatman on Wednesday, 30 June 2021

"Tijekom dugog leta, ključna stvar je osjećati se ugodno i sigurno, a posebno je važno osigurati san tijekom leta koji traje više od 10 sati", rekao je i zatim objasnio što se događa našem tijelu tijekom leta.

Važnost hidracije

"Zbog recirkulacije zraka u avionu, vaše grlo, nos i koža postat će suhi", objasnio je dodajući kako ljudi mogu "izgubiti između jedne i pol i dvije litre vode tijekom 10-satnog leta".

Upravo zbog toga Aerospace Medical Association savjetuje putnicima da ograniče konzumaciju alkohola, čaja i kave tijekom leta, jer bi tako mogli uzrokovati dehidraciju, kao i da piju vode tijekom letova.

A ako tijekom leta čujete ovaj zvuk u avionu, tada imate razloga za brigu, objasnio je jedan stjuard u viralnom videu koji je kružio društvenim mrežama.