Što je orošavanje vagine i zašto taj tretman postaje hit među ženama

Foto: Instagram 

RELATIVNO novi trend u ginekologiji, koji je u posljednje vrijeme sve popularniji i među Hrvaticama, je tretman orošavanja vagine termalnom vodom. 
 
Iako će kod mnogih naziv ovog tretmana izazvati podsmijeh, radi se o vrlo učinkovitoj medicinskoj metodi koja povoljno djeluje na miome, ciste na jajnicima, plodnost i brojne vaginalne probleme, kod žena različitih uzrasta. 
 
"Orošavanje je ispiranje vagine, grlića maternice i maternice mineralnom vodom, temperature 36,8 stupnjeva Celzijusovih,. Ovim tretmanom postiže se bolja prokrvljenost kože i omogućuje brži dotok kisika," objasnila je za Alo! ginekologinja Slavica Beloica i dodala da je tretman potpuno bezbolan te da traje svega desetak minuta. 
 
Objasnila je i kako izgleda taj postupak, kojeg obavljaju babica i ginekolog, nakon pregleda. Voda se u vaginu stavlja kroz posebnu kanilu koja na sebi ima desetak rupica. Kroz njih se mlaz vode raspršuje u sitne mlazove koji ravnomjerno ispiru zidove vagine, što smiruje upale vaginalne i cervikalne sluznice te umanjuje i čak sprječava stvaranje obilnih iscjedaka neugodnog mirisa. 
 
Ginekologinja je također upozorila da su kontrakcije mišića i pritisak u zdjelici nakon tretmana, koji mogu potrajati satima, sasvim normalna nuspojava te znak da je pacijentica na dobrom putu za postizanje terapijskog učinka. 
 
"Vrlo je važno i što se prilikom tretmana stvara oksitocin, hormon koji dovodi do kontrakcija maternice. Reakcija je slična onoj nastaloj u seksualnom odnosu, osim što ovdje ne dolazi do orgazma," napomenula je Beloica i istaknula kako se tu ne radi o estetskom, već o medicinskom tretmanu, namijenjenom ženama od 18. do 80. koje imaju problema s infekcijama, upalama, plodnošću te onima koje se pripremaju ili su upravo bile na operaciji. Ovaj tretman može se obaviti čak 20 puta godišnje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.