Sud odlučio: Conrad Murray ide u zatvor na četiri godine zbog ubojstva iz nehaja Michaela Jacksona



U UTORAK poslijepodne sud u Kaliforniji izrekao je zatvorsku kaznu doktoru Conradu Murrayu za ubojstvo iz nehaja u slučaju preminulog Michaela Jacksona. Kako je obdukcija pokazala da je Jackson umro od predoziranja Propofolom koji mu je davao doktor Conrad, sud mu je krivnju izrekao još prije nekoliko tjedana.

Iako su ljudi iz njegovog odvjetničkog tima, pa čak i njegova majka, tražili od suda da Conrada puste na uvjetnu slobodu ili kućni pritvor, to se nije dogodilo. Sudac je zaključio da je Michael Jackson bio samo eksperiment za eksperimentalni lijek liječniku Murrayu, zaključio je sudac.



"Ovo je neprihvatljivo ponašanje za jednog liječnika i sramotno je za njegovu časnu profesiju"


"Svatko tko objektivno pogleda ono što se dogodilo mora doći do zaključka da je doktor Murray napustio svog pacijenta. Ovo je neprihvatljivo ponašanje za jednog liječnika i sramotno je za njegovu časnu profesiju. Govorimo o odvratnoj devijaciji ponašanja i zbog toga sud smatra da doktor Murray nije podoban za uvjetnu kaznu", rekao je sudac te mu odredio kaznu od četiri godine zatvora u okruženom pritvoru Los Angelesa.

"Sud je odlučio da je najbolja kazna od četiri godine zatvora jer smatramo da je doktor Murray napustio svog pacijenta koji mu je vjerovao i koji je tada bio ranjiv te mu davao potencijalno opasnu drogu duže vrijeme. Razočarao je zajednicu, pacijente i svoje kolege te nema nikakvog osjećaja krivnje niti kajanja te ga stoga procjenjujem opasnim i stavljam na četiri godine u zatvor", zaključio je sudac te dodao kako će Conrad za svoje nedjelo morati isplatiti novčanu odštetu djeci preminulog Michaela Jacksona. Odluku o točnom iznosu odštete sud će donijeti u siječnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.