Svaka dobra kava ima svoj vlastiti stil

Foto: Press, Goriziana Caffè

VEĆ i ptice na grani znaju da su Talijani majstori elegancije. Sofisticiranost koju oni otkrivaju pri dizajniranju, u pripremi hrane, u proizvodnji vina, u slastičarstvu - ostavlja mase širom svijeta bez daha. Priprema kave, posebice espresso kave, jedna je od njihovih umjetnosti kojom osvajaju svijet i po kojoj su iznimno cijenjeni, koju su na kraju krajeva sami i stvorili. Hrvatska tvrtka Lovin d.o.o. na vrijeme je prepoznala istinsku vrijednost pravog talijanskog espressa i na hrvatskom tržištu krenula u distribuciju kave Lavazza, jednog od najboljih svjetskih brendova. Lavazza u Hrvatskoj, kao i u ostatku svijeta, slovi za espresso kavu vrhunske kvalitete s pažljivo odabranim zrnima kave arabica i robusta s najkvalitetnijih svjetskih plantaža. Lavazza korisniku pruža iznimno zadovoljstvo prilikom ispijanja kave, odajući uravnotežene note, zadivljujuće arome i prekrasnu kremu. Lovin d.o.o. na hrvatskom tržištu distribuira kavu Lavazza - u zrnu, mljevenu i u kapsulama, a uz kavu u asortimanu Lovina mogu se pronaći i aparati za espresso, Lavazza dodatni materijal na koji, iako najzanimljiviji ugostiteljima, često zbog vrhunskog dizajna i kvalitete nailazimo i u privatnim kuhinjama.

Kako se tvrtka Lovin s Lavazza asortimanom već dobro etablirala i dokazala na hrvatskom espresso tržištu, zaključili su da je pored vrhunske Lavazze, koja je baza njihova asortimana, tržište u Hrvatskoj spremno za još pokoji brend vrhunskog talijanskog espressa. Brend koji kvalitetom zasigurno parira Lavazzi ime je o kojem će se tek slušati na hrvatskoj espresso sceni.

Upoznajte Torrefazione Goriziana - craft pržionicu kave

Tako su u Lovinu započeli suradnju s talijanskom tvrtkom Toreffazione Goriziana, pržionicom i proizvođačem kave, koji se na svjetskom tržištu kave mogu pohvaliti brojnim nagradama i priznanjima dobivenim za kvalitetu svojih proizvoda i doprinos. 

Torrefazione Goriziana, osnovana je 1967. godine u malom laboratoriju u Gorici, na sjeveroistoku Italije. Godine 1994. slovenska obitelj Rogelja udružuje snage s obitelji Crobe s primarnim ciljem - stvoriti talijanski proizvod par excellence: espresso. Izvorna obrtnička proizvodnja postala je učinkovitija uvođenjem novih strojeva i unaprjeđenjem tehnika proizvodnje; aroma i okus se ne mijenjaju zahvaljujući vještom prženju. Torrefazione Goriziana bilježi konstantan razvoj kroz godine te se do danas promaknula u jednu od najvažnijih pržionica na sjeveroistoku Italije, cijenjena je diljem Europe i svijeta, a trenutno svoje proizvode nudi u više od 35 zemalja svijeta.

S dvije generacije pržioničara i s više od 50 godina iskustva, u Torrefazione Goriziana, fokusirano i dosljedno, radi se apsolutno sve kako bi se kupcima osigurala najukusnija mješavina kave. 

"Jednostavnost našeg jedinog cilja i potpuno zadovoljstvo naših kupaca krije prekrasnu složenost našeg posla. Tvrtka smo koja raste zadržavajući svoju zanatsku strast netaknutom, pažljivo nadzirući svaki aspekt opskrbnog lanca, od izbora neprženih zrna kave do konačnog pakiranja. Vidimo Torrefazione Goriziana kao mjesto za konstantan rast i degustaciju najboljih mješavina kave. Potpuno smo predani cilju i ispunjeni ponosom svaki put kada kupac odluči započeti dan s Goriziana espressom", poručuju iz Torefazzione Goriziana.

Misija Torrefazione Goriziana mogla bi se sažeti u jednostavne ključne riječi: kvaliteta proizvodnje. Kvaliteta u izboru sirovina, analiziranih i ispitanih u laboratoriju za kontrolu kvalitete i s tehnologijom posljednje generacije i način na koji se kava obrađuje te odvojeno prži ovisno o svakom pojedinom porijeklu, iz ove tvrtke iznjedrili su tri brenda kave, od kojih se sva tri mogu podičiti svjetskim priznanjima za kvalitetu.

Tri brenda kave tvrtke Torrefazione Goriziana

Torrefazione Goriziana nudi fleksibilan proizvod prilagođen potrebama individualnih trgovaca i distributera s brendovima Goriziana Caffè, S.Giusto Caffè i Go Caffè te sa širokim izborom mješavina i formata uključujući kave u zrnu, mljevene kave i različite vrste kompatibilnih kapsula (Lavazza®Espresso Point, Nespresso®, Nescafè®, Dolcegusto®). Espresso kave različitih formata svih brendova Torrefazione Goriziana na hrvatsko tržište stavlja tvrtka Lovin d.o.o. i svi koji se žele uvjeriti u vrhunsku kvalitetu ovih espresso uzdanica, mogu ih potražiti putem Lovin online trgovine ili u veleprodajnoj poslovnici u Zagrebu.

Linija nazvana po samoj tvrtki, Goriziana Caffè, uključuje različite mješavine prikladne za sve situacije i u svim formatima. Selezione Platino, Selezione Oro, Selezione Piu i Selezione Rossa odaju veliku ljubav utkanu u proizvodnju svakog pojedinog proizvoda.

Nakon akvizicije lokalne pržionice kave San Giusto, u Torrefazione Goriziana odlučili su zadržati tradiciju i napraviti posebnu liniju za S.Giusto Caffè. Tako je elegantni Dolce bar, sačinjen od visokokvalitetnih zrna arabice, savršena mješavina za pravi talijanski espresso; zbog svoje elegancije, profinjenosti i izuzetne slatkoće, odličan je za ispijanje u svakom trenutku. Bogati Cremoso ekskluzivne arome te snažan i odlučan Intenso upotpunjuju kompleksnost ovog brenda. Već nakon prvog gutljaja popijene kave, svaki od navedenih okusa garantirano budi sva osjetila.

Linija Go Caffè rođena je iz težnje za izvrsnošću. Kava Black Selection iz iste linije jedna je od nagrađivanih mješavina namijenjena onima koji žele okusiti najbolju kavu. Najviše kvalitete, stvorena s najboljim arabica kavama, za šalicu iznimnih okusa. Savršen izbor za prvoklasne kafiće i restorane koji, dopuštajući ovoj kavi da izrazi sav svoj potencijal, ujedno imaju i privilegiju kupcima ponuditi ekskluzivnu šalicu koja ostavlja nezaboravne dojmove.

Foto: Linija Go Caffè Black Selection u Lovin d.o.o.

U Go Caffè liniji rođena je i kava iz BIO uzgoja te linija BIO FAIRTRADE. Tijekom godina Torrefazione Goriziana certificirala je proizvodni proces za organsku proizvodnju i fairtrade kavu.

"Odluka o proizvodnji organske kave i proizvodnja kave po uvjetima pravedne trgovine donesena je 2017. godine potaknuta željom da se pozabavimo tim tržištem koje sve više zahtijeva transparentnost i ekološku održivost. Postoji sve veća svijest potrošača o sirovini i radnim uvjetima u kojima se proizvodi. Osiguravanje usklađenosti s ovim komponentama zajedno s visokom kvalitetom proizvodnje postaje temelj za sve one koji, poput nas, pokušavaju ponuditi iznimno visoki standard proizvodnje, a time i proizvode najviše kvalitete", naglašavaju u Torrefazione Goriziana.

Rezultat tog posebnog truda i investicije su linije Go Caffè BIO, slatka i nježna aroma, sastavljena od visokog postotka kave arabica koja dolazi s najboljih prirodnih plantaža Južne i Srednje Amerike te linija Go Caffè BIO FAIRTRADE, visokokvalitetna mješavina organske arabica kave s posebnim notama karamele i čokolade. Kava koja proizvođaču jamči poštenu cijenu i štiti teritorij.

Uspjeh ovih proizvoda za Torrefazione Gorizianu ne znači samo kušanje BIO proizvoda od strane kupca, već i njegova svijest o tome što pije i kako svojim odabirom štiti cijeli proizvodni lanac, od rada na plantaži do same šalice.

Foto: Go caffè BIO i Go Caffè BIO FAIRTRADE

Ako se zaželite ovih čarobnih okusa pravog talijanskog espressa u organskoj verziji ili želite kontinuirano istraživati note i arome koje ove mješavine nude, zaputit ćete se u Lovin web izlog gdje vas čekaju neka nova iskustva ispijanja espresso kave. 

Italian Barista Lab - talijanska škola kave 

U Torrefazione Goriziana mogu se pohvaliti i time da svoje znanje i vještine u pripremi kave zaista i prenose svima onima željnima učenja i usavršavanja u ovom predivnom poslu, jer kroz svoj laboratorij IBL - Italian Barista Lab zainteresirane uče i osposobljavaju u prave bariste kroz stručne tečajeve. Od 2015. godine Italian Barista Lab predstavlja kontrolu kvalitete i razvoja laboratorija Torrefazione Goriziane, kao i referentnu točku za usavršavanja barista u Italiji. Ovdje se organiziraju različiti treninzi i tečajevi, od osnovnih tečajeva pripreme kave do naprednih i profesionalnih start-up tečajeva (Barista 360°). IBL se vrlo brzo razvio u idealnog partnera za institucionalne, inozemne i komercijalne start-up tečajeve, uvijek imajući fokus na samog baristu.

S obzirom na značajno iskustvo u pripremi kave i zahvaljujući strasti koju Torrefazione Goriziana utiskuje u svako zrno kave, nijedan istinski ljubitelj kave nipošto ne može i neće ostati razočaran okusima koje ova tvornica daje.