"Svi za Mašu": Organizirani koncerti i igre za Splićanku kojoj je potrebno liječenje

Foto: Press

DANAS su krenule manifestacije organizirane uz pomoć brojnih institucija i poznatih osoba kako bi se pomogao prikupiti novac za Splićanku Mašu Bulatović.

Maša je sa 17 godina doživjela prometnu nesreću te zadobila neotklonjivu povredu kralježnice koja ju je prikovala u kolica. No to je nije spriječilo da završi Fakultet elektronike, strojarstva i brodogradnje (FESB) u Splitu, a stručnu praksu u Italiji i Njemačkoj. Bolest Mašu nije spriječila ni da se natjecateljski bavi sportom, govori četiri strana jezika, svira gitaru i klavir. Radila je u jednoj IT tvrtki, a od 2022. godine je zaposlena u splitskoj udruzi Help.

"Život shvaćam kao uzajamno davanje i primanje, pa ga upravo tako nastojim i živjeti. Sudjelovala sam u brojnim volonterskim i humanitarnim akcijama. No, ovaj put, da bih uopće mogla nastaviti živjeti i sama sam prisiljena tražiti pomoć", rekla je Maša.

Zbog rane mogla bi izgubiti život

Zbog stalnog sjedenja u kolicima Maši se 2021. godine otvorila dekubitalna rana. Zbog dekubitusa od tada je hospitalizirana već četiri puta, a deset mjeseci konstantno pije antibiotike. Najveći dio dana mora provoditi isključivo ležeći na prsima. Zbog nastale rane mogla bi izgubiti život, a termin za operaciju čeka više od godinu dana te je neizvjesno kada će biti operirana.

Stoga su njeni kolege i prijatelji iz udruge Help odlučili pokrenuti akciju kojoj je cilj prikupiti novac za operaciju dekubitusa, liječenje, postoperativni tretman te odgovarajuća invalidska kolica i medicinski krevet. Ukupni troškovi za koje se skuplja novac iznose 67.025,03 eura, a akcija traje do 20.7.2023. godine.

Dragi moji, evo nas već na 35% 🤗 Odaziv je nevjerojatan, a vaša podrška neprocjenjiva. Čovik ostane bez riči pred tihom...

Objavljuje Svi za MašuČetvrtak, 1. lipnja 2023.

Svi koji žele pomoći Maši mogu to učiniti uplatom na račun koji je posebno otvoren za ovu akciju ili da se odazovu na neku od manifestacija.

Popis događanja "Svi za Mašu"

3.6.2023. - Humanitarni koncert bendova La Volpe, The Splitters, Djigibaoo i Zo u atriju splitskog FESB-a

6.6.2023. - Aukcija umjetničkih radova u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU) u splitskoj Kazališnoj kavani

6.6..2023. - Kviz općeg znanja u menzi na sveučilišnom kampusu u Splitu

12.6. 2023. - Humanitarni koncert Gradski zbor Brodosplit, mandolinski orkestar Sanctus Domnio,  Justin's Johnson i TBF u splitskom HNK

19.6.2023. - Sportske igre u kolicima Probaj i ti - stolni tenis, kuglanje, druženje uz glazbu u splitskoj četvrti Varoš gdje Maša živi