Svijet nije prestao tugovati: Na današnji dan, pred sam porod, ubijena najljepša glumica Hollywooda

Screenshot: Youtube

OSMI kolovoza 1969. godine zauvijek će ostati zabilježen kao dan jedne od najvećih i najstrašnijih tragedija u Americi. Kobnog dana u stravičnom pokolju na Beverly Hillsu, kojeg su izvršili članovi kulta "Obitelj" Charlesa Mansona, život je izgubila hollywoodska glumica Sharon Tate, jedna od najljepših žena filmske industrije.

Supruga Romana Polanskog odbrojavala je posljednje dane do poroda i kobne večeri je bila u društvu nekolicine prijatelja, a njezin suprug se trebao vratiti kući. Nesretna glumica je izbodena na smrt, a obdukciijom je utvrđeno da je zadobila 16 uboda nožem.

Sharon Tate rođena je 24. siječnja 1943. godine u Dallasu. Odmalena je plijenila pozornost svojom ljepotom i šarmom, a prvu titulu missice je dobila već sa šest mjeseci. Čim je stasala u djevojku počela je raditi kao model, a ubrzo su počele pristizati i prve ponude za filmove.

Prvu glavnu ulogu Sharon je odigrala na filmu "Eye of the Devil", kada produkcija ostaje zapanjena njezinom ljepotom i talentom. Odlučeno je da će zajedno s filmom biti uprizoren i dokumentarac "All eyes on Sharon Tate" koji je najavio da je Hollywood dobio novu veliku zvijezdu.

Ubrzo nakon premijere, Sharon Tate upoznaje mladog redatelja Romana Polanskog, koji ju je angažirao u svom velikom projektu u kojemu su glumili zajedno i zaljubili se. Vjenčali su se 1968. godine uz veliku pažnju javnosti. Krajem iste godine, Sharon Tate ostaje trudna i par pronalazi vilu na Beverly Hillsu za svoje prvo veliko ljubavno gnjezdo.

U kolovozu, samo nekoliko dana prije poroda, nesretna Sharon Tate planira dolazak na svijet svog prvog djeteta i odmara se u društvu nekolicine bliskih prijatelja. "Obitelj" Charlesa Mansona , po njegovoj naredbi, odlučila je usmrtiti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Sharon Tate i troje njezinih bliskih prijatelja ubijeni su noževima, a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim tijelima. Sektaši nisu marili ni za Sharonino preklinjanje da poštede život njezinog nerođenog djeteta, nego su uživali u patnjama žrtava koje su prethodno vezali užetom.

Manson je uhićen u listopadu iste godine, te je zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.