Tajčin muž od liječnika doznao tužnu prognozu: "Ne smijem još umrijeti, sin mi je premlad"

Foto: Facebook

SUPRUG Tatjane Cameron Tajči, Matthew, obratio se prijateljima i obožavateljima emotivnim pismom, nakon što je doznao da liječenje tabletama koje bi trebale priječiti aktivnost proteina koji potiče rast karcinoma pacijentima u prosjeku produljuje život za samo 12 mjeseci.

"Sljedeći dan je bio je prvi dan u kojem sam doslovno plakao zbog tuge. Prije sam plakao zbog ljubav, ali nikad zbog tuge. Mislio sam na Blaisa i to me uništilo. Blaisu je 11 godina. Jedanaest je premalo. Nije ni 46 previše, ali nekako je 11 premalo da ostaneš bez oca. Svaki out kad bih pomislio na njega, slomio bih se", priznao je.

Kako je napisao, nakon nekoliko uspio je od liječnika dobiti odgovor koliko dugo pacijenti žive na toj terapiji.

"Govorio mi je 'Imali smo pacijente koji su živjeli i do pet godina i jednog koji je živio devet'. Pritisnuo sam ga i pitao: 'Ali koji je prosjek, koliko u prosjeku djeluje?'. Pogledao me i rekao:' 12 mjeseci'. Znao sam da sam to tražio, ali moja fizička reakcija bila je kao da me udario u trbuh što je jače mogao. Dvanaest mjeseci nije dovoljno. Deset godina nije dovoljno kad odbrojavate. Ne želim odbrojavati. Borim se s idejom o odbrojavanju", napisao je.

Matthew i Tajči krajem veljače na stranici Go Fund Me počeli su prikupljati novac za njegovo liječenje, a dosad su skupili 370.000 kuna, dok im je za nastavak liječenja potrebno pola milijuna. Umjesto novca, Matthew je zamolio sve one koji mogu da angažiraju njegovu suprugu, koja pjeva. Tajči je otišla na zakazanu turneju Amerikom, a cijelo vrijeme snima svoj video dnevnik.

Podršku su im pružile blizanke Ivana i Marija Ćurić iz Osijeka koje su dizajnirale majice na kojima su oslikana zdrava pluća, a novac od prodaje uplaćuju za Matthewovo liječenje. Iz Zagreba je u Cincinnatiju, gdje obitelj Cameron živi godinama, otišla i Tatjanina mama Štefica koja im je ove godine pripremila uskrsni ručak. Kako je Tatjana otkrila, njenoj djeci bilo je drago što su se tog dana odmaknula od nemasne i biljne dijete na kojoj su svaki dan otkako je Matthew obolio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.