Tajni život najljepše holivudske glumice: Orgije, grupnjaci i kućni pornići

Foto: Getty Images/Cover, Press

ZAHVALJUJUĆI najnovijem filmu Quentina Tarantina, javnost se ponovno zainteresirala za život (i smrt) glumice koja je ubijena prije nego je stekla slavu. 

Sharon Tate bila je na pragu holivudske slave, a u tome bi joj svakako pomogao i brak s poznatim redateljem Romanom Polanskim s kojim je čekala dijete. Sve je djelovalo kao priča iz bajke, a pristigla je i prva nominacija za Zlatni globus za ulogu u filmu "Dolina lutaka". 

No, 9. kolovoza 1969. izbodena je na smrt u svom domu, a u istom su brutalnom napadu nastradali i gosti tuluma. U njezin dom upala je "Obitelj" Charlesa Mansona i izvršila pokolj koji je šokirao svijet. 

Tada 26-godišnja Sharon preklinjala je svoje krvnike da je uzmu kao taokinju i održe na životu dovoljno dugo da rodi svoje dijete. No, nisu je poslušali. Uboli su je 16 puta i zadavili. 

Trebala je postati zvijezda

U Tarantinovom filmu glumi je predivna Margot Robbie koja je savršeno utjelovila prekrasnu glumicu, poznatu po predivnim očima i komičnim ulogama u filmovima. 

Na velikom platnu Sharon se prvi put pojavila u filmu "Barabbas" iz 1961., ali do iduće uloge čekala je pet godina i to je bila ona u filmu "Eye of The Devil". Roman Polanski angažirao ju je u svom filmu "The Fearless Vampire Killers", ali njihova ljubavna priča nije započela pretjerano bajkovito. Štoviše, česte svađe bile su uobičajene na snimanju, ali impresionirala ga je svojom izvedbom, a nedugo nakon toga započeli su i ljubavnu vezu. 

Sljedeći film u kojem se pojavila bio je "Don't Make Waves" s Tonyjem Curtisom, a zatim je uslijedila njezina najveća uloga, ona u filmu "Valley Of The Dolls". 

Nominirana je za Zlatni globus, snimila je još jedan film s Deanom Martinom, a onda je zatrudnila i tijekom trudnoće odlučila se preseliti u dom na Cielo Driveu u Los Angelesu. Ta odluka koštala ju je života. 

Seksualne avanture Sharon Tate

Međutim, unatoč braku i trudnoći, njezin život bio je sve samo ne uobičajeni život žene iz predgrađa. Iako je željela tradicionalni brak, obećala je da neće pokušati promijeniti navike svog promiskuitetnog supruga. 

U nekim biografijama tvrdi se da je Polanski često bio nevjeran i uvjerio je da trebaju snimiti kućni pornić pa čak i sudjelovati u grupnom seksu. 

No, to je bila tek jedna od njezinih turbulentnih veza. Na početku karijere bila je u vezi s 29 godina starijim glumcem i filmašem Richardom Beymer. Bila je zaručena za glumca Philippea Forqueta koji je imao gadnu narav i često je tukao. Jednom prilikom ubo ju je u prsa razbijenom vinskom bocom. 

Navodno je bila u romantičnoj vezi s legendarnim Steveom McQueenom prije nego što je započela odnos s frizerom Jayem Sebringom, s kojim je prekinula vezu kada je upoznala Polanskog. Ostali su u dobrim odnosima, a Sebring je također jedna od žrtava Obitelji Manson jer je prisustvovao večeri u njezinu domu. 

Tate je jedna od prvih glumica koja se pojavila gola pred kamerama, što je šezdesetih još uvijek bio kontroverzan potez u Hollywoodu. Ed Sanders koji je napisao biografiju "Sharon Tate: A Life", tvrdi da je Polanski često organizirao orgije u njihovom domu u Los Angelesu. 

Snimao bi te tulume i snimke orgija puštao na tulumima svojim poznatim frendovima, a priča se i da je bio sklon kontroliranju njezina života do te mjere da je birao što će obući. 

Kobna noć

Sve nas ovo dovodi do kobne noći. Svako od ubojstava je bilo brutalno. Jay je upucan nakon što je pokušao zaustaviti napad na Sharon, a nakon toga su ga još i dodatno izboli sedam puta. Steven Parent, prijatelj kućepazitelja, ubijen je u trenutku kada je Obitelj (bez Mansona) upala u kuću, a tada je imao samo 18 godina. 

Wojciech Frykowski je spavao na kauču, a jedan od ubojica, Tex Watson, udario ga je nogom u glavu kako bi ga probudio. Kada ga je Frykowski upitao što radi, Watson je odgovorio: "Ja sam vrag i došao sam odraditi vražji posao". 

Nakon toga, Watson je zavezao uže oko vrata Sharon Tate i Jaya Sebringa i uže prebacio preko grede u dnevnom boravku. 

Napadači su naredili Abigail Folger da ih odvede u spavaću sobu gdje je iz Sharonine torbice izvadila 70 dolara koje su uzeli. U jednom je trenutku Sharon uspjela pobjeći iz sobe, ali sustigla ju je Patricia Krenwinkel koja ju je izbola. Watson je odlučio dovršiti posao i nakon toga ju je izbo još 28 puta. 

Wojciech je bio zavezan, ali uspio se osloboditi i počeo se boriti s jednom od članica Obitelji, Susan Atkins. Atkins ga je izbola po nogama, ali uspio je pobjeći iz kuće. No, nije imao sreće jer ga je uhvatio Watson i udario u glavu svojim oružjem. Nakon toga je izboden nekoliko puta, upucan dva puta, ali unatoč svemu, počeo je bježati. Na kraju je podlegao ranama. Izboden je 51 put. 

Sharon je, kao što smo napisali, višestruko izbodena u predjelu prsa, a zatim i zadavljena. Beba, koju je od poroda dijelilo samo nekoliko tjedana, nije uspjela preživjeti rane koje je zadobila majka koja se borila ne samo za svoj, već i za život svog djeteta. 

Nakon pokolja, ubojice su uzele ručnik u koji su svezali Wojciecheve ruke, natopili ga krvlju i njime na ulaznim vratima napisali "svinja". 

Dan prije pokolja u kojem je nastradalo petero odraslih ljudi i nerođena beba, Obitelj je upala u dom Lenoa LaBiance i njegove supruge Rosemary. Policija isprva nije povezala dva zločina, a za vezu su doznali tek nakon što su priveli neke članove Obitelji Manson zbog serija krađa automobila. 

Svi upleteni uhićeni su nekoliko dana nakon ubojstava, a suđenje je započelo 15. lipnja 1970. Od upletenih, četvero ih je osuđeno na smrt. Atkins je umrla od tumora mozga 2008., a njeni zahtjevi za pomilovanje odbijeni su 18 puta. 

Charles Manson, vođa zloglasnog kulta koji osobno nije ubio nikoga, smrt je dočekao u zatvoru. Preminuo je od posljedica srčanog udara 19. studenog 2017. u 84. godini. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.