Taksisti ispričali najluđa iskustva s posla: "Počeli smo pratiti nepoznati auto"

Foto: Instagram

TAKSISTI svakodnevno voze puno ljudi među kojima se uvijek nađu oni čije će se vožnje pamtiti zbog neobičnih priča, prohtjeva ili iznenadnih situacija u koje su doveli vozača. Nemoguće im je izbjeći neobične situacije s klijentima, a neki od njih na Redditu su podijelili najčudnija iskustva koja su doživjeli tijekom posla.

"Pokupio sam četiri pijane sredovječne osobe i potrpao ih u svoj sićušni automobil. Baš kad sam namjeravao ući u njihov kvart, jedan od njih je rekao: 'Molim vas da slijedite ovaj automobil!'. Pomislio sam: 'Kako god, idemo vidjeti što će se dogoditi'.

Počeli smo pratiti nepoznati auto ispred nas, a ja sam ih pitao tko je taj tip. Na to mi je jedan od njih odgovorio: 'Nemam pojma, ali imamo dogovorenu dadilju još 20 minuta i ne planiramo to ne iskoristiti. Podsjetio sam ih da se voze po trostruko većoj tarifi od uobičajene, no nije ih bilo briga. Naposljetku, automobil ispred nas se zaustavio, a oni su vikali da nastavim dalje voziti. Vožnja ih je stajala 100 dolara, a ja sam dobio napojnicu od 20 dolara i pet zvjezdica. Zabavljanje pijanih, inače odgovornih ljudi, je zakon!" prisjetio jedan taksist.

Jedna vozačica zauvijek će pamtit trenutak koji bi njena mušterija pod svaku cijenu voljela zaboraviti: "Pokupila sam tipa iz striptiz kluba oko 17 sati. Očito je bio tamo neko vrijeme te je bio pijan i pričljiv. U jednom je trenu počeo razgovarati s prijateljem na mobitel i stalno je ponavljao da ne može ulaziti u detalje jer je vozačica taksija žena. Potom mi je rekao da ide kući jer vodi svoju kćer na košarkašku utakmicu nakon koje se odvija koncert oko kojeg je silno uzbuđena.

Ono što nije znao je da je njegovo odredište preusmjereno u njenu srednju školu. Tip u zgužvanom odijelu koji miriši na striptiz klub i očito nije trijezan - nije baš bio za primjer. Na kraju me odlučno pogledao, pružio mi novac, podigao hlače i prihvatio usranu situaciju u kojoj se našao te je napustio vozilo."

Još jedan taksist ima iskustvo vezano uz striptiz klub: "Da skratim priču, klijent mi je platio da s njim provedem cijelu noć u striptiz klubu, nakon čega mi je dao još 500 dolara uz objašnjenje da je to 'jedino što mu je ostalo'."

"Prilikom posjeta New Yorku, prijatelj je jednu večer naručio taksi do hotela u kojem je odsjedao. Vozeći se na stražnjem sjedalu, pronašao je žensku torbicu. Unutra je bila osobna iskaznica 19-godišnje djevojke i posjetnica od policajca iz susjednog grada. Policajac i djevojka su imali isto prezime pa je prijatelj zaključio da je policajac njen otac, a ona je nosila karticu u slučaju da se mora izvući od prometne kazne ili nečeg sličnog.

Oko tri sata kasnije, negdje između tri i četiri ujutro, dok je bio u dubokom snu u svojoj hotelskoj sobi, prijatelja je probudilo snažno lupanje po vratima. Bila je to hrpa njujorških detektiva koji su htjeli znati detalje o tome gdje je i kako pronašao torbicu i s kojeg je mjesta točno pozvao taksi.

Ispostavilo se je da je djevojka doista bila kćer policajca te da je nestala prije nekoliko dana. Pronalazak njene torbice je bio prvi pronađen trag otkako je nema. Prijatelj je vožnju platio karticom i sačuvao je račun pa je detalje o vožnji otkrio detektivima koji su to iskoristili da dođu do vozača i saznaju još detalja. Nikada nije saznao što se na kraju dogodilo s cijelom situacijom, policajci ga više nikada nisu kontaktirali", prepričao je tip.

Još jedan putnik je doživio neobičnu situaciju u taksiju: "Nisam vozač, ali sam se nedavno vozio taksijem. Bio je ponedjeljak ujutro pa nisam bio baš raspoložen, osobito za duge razgovore. Vozačica je počela pričati o tome kako je lijepo vrijeme te je objašnjavala kako je dan idealan da ga se započne pozitivnim stavom.

Potom me pitala bih li volio vidjeti njenu knjigu. Bio sam zbunjen, ali sam pristao. Rekla mi je da uvijek sa sobom nosi tu bilježnicu u kojoj čuva uspomene na sve svoje klijente i da ih uvijek zamoli da joj napišu neku pozitivnu poruku u nju ili nešto drugo po želji."

"Jedno vrijeme sam vozio taksi i tada sam doživio scenu koju nikada neću zaboraviti. Vozio sam se gradom i pokupio gospodina koji je bio na bejzbol utakmici. Bio je pun suvenira kluba koji je igrao (u vrijednosti od oko 400 dolara, tako mi je rekao) i 'zgažen' od alkohola koji je pio cijeli dan na utakmici.

Čim je ušao, rekao mi je: 'Znam da je moje odredište X, ali prvo trebam otići u hotel ostaviti sve ove stvari'. Odgovorio sam mu da nema problema, na što mi je rekao da će mi se to isplatiti. Da budem iskren, nije mi bio problem čekati jer je vožnja i dalje bila aktivirana pa sam na svemu tome zarađivao.

Vratio se u auto pa smo krenuli prema prvotnom odredištu koje je bilo udaljeno oko 30 minuta od hotela. Počeli smo razgovarati pa mi je otkrio da radi kao distributer pića u Kaliforniji, a trenutno tu prodaje nešto te me pitao volim li piti. Rekao sam mu da povremeno popijem, na što me pitao volim li votku i pružio mi punu bocu na suvozačevo sjedalo (srećom, bila je zatvorena).

Rekao mi je da je to nova vrsta vodke koju pokušava plasirati na police nekih lokalnih barova jer su ju izvorno stvorili neki studenti s ISU-a. Kad smo stigli na odredište, zahvalio mi je što sam mu učinio uslugu te mi je poklonio tu bocu vodke. To iskustvo zaista je bilo za pamćenje", prijetio se taksist.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.