Taylor Swift angažirala transrodnu osobu za novi spot, ljudi joj zahvaljuju

Screenshot: Youtube

PJEVAČICA Taylor Swift u petak je objavila spot za svoju novu pjesmu Lavender Haze, a za glavnu ulogu u njemu angažirala je transrodnog modela Laitha Ashleyja.

Svjetski poznata glazbenica nedavno je izbacila novu pjesmu pod nazivom Lavender Haze, a transrodni model Laith Ashley glumi njezinog partnera. Publika nije odmah shvatila da se radi o transrodnom modelu pa se vijest proširila nakon što ju je novinarka New York Timesa Ashley Spencer objavila na Twitteru.

"Ljubavnik u novom glazbenom spotu Lavender Haze Taylor Swift je transmodel i umjetnik Laith Ashley. U vrijeme kada su transprava sve više napadnuta, ovakvo prikazivanje je značajno", napisala je novinarka.

Laith je zahvalio pjevačici na ukazanoj prilici te dodao da ovo iskustvo nikad neće zaboraviti. Naveo je i da je snimanje bilo čarobno, a da je Taylor sjajna. On i neki od njenih fanova zahvalni su joj što je odabrala transmuškarca za svoj spot, čime je predstavila druge transosobe.

Ovaj spot za drugi singl s njenog novog albuma Midnights režirala je upravo Taylor Swift. Ovo nije prvi put da režira, a nije ni prvi put da u svojim spotovima angažira LGBTQ osobe. Prošle godine je objavljeno da će Swift napisati i scenarij te režirati film u produkciji Searchlight Picturesa.

Pročitajte više