Terezi pustili pjesmu Jale i Bube: Nije loše, apsolutno ima ritma. Nemam ništa protiv

Screenshot: RTL

PJEVAČICA Tereza Kesovija jučer je gostovala u RTL Direktu i govorila o Letu 3, koji s pjesmom Mama ŠČ! predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u svibnju, te otkrila što misli o zabrani cajki i današnjoj glazbi koja je na vrhu YouTube trendinga u Hrvatskoj.

O Letu 3: "Uzdrmali su javnost"

Za Let 3 je rekla da ga jako voli. "Vjerojatno ima puno ljudi koji ih vole, ali ima i onih koji ih ne razumiju. Ja smatram da svaka njihova tvorevina koju su dosad napravili ima jednu poruku. Ova ŠČ! ima poruku. Vide se rakete, kapa vojnička. To je nešto kontra rata, kontra ratnih sukoba", rekla je.

"Mislim da bez obzira na njihov plasman, on uopće nije ni bitan, oni su dovoljno uzdrmali javnost koja s nestrpljenjem očekuje što će biti", dodala je. Potom su Terezi pustili pjesmu koja je trenutno prva na Billboardovoj ljestvici najslušanijih pjesama u Hrvatskoj.

Pustili joj pjesmu Jale Brata i Bube Corellija

Riječ je pjesmi bosansko-hercegovačkog dua, Jale Brata i Bube Corellija pod nazivom S.O.S., koja u mjesec dana ima gotovo devet milijuna pregleda. Pjevačica je čak malo i zaplesala na ritam. "Nije loše, ali samo, to je Orijent po meni. Puno Orijenta ima, apsolutno ima ritma", rekla je.

"Nemam ništa kontra, apsolutno, dapače, mislim da je dobro. Treba koristiti svaku glazbu svih naroda, iako po meni ova naša mala Hrvatska ima toliki jedan bogati izvor najljepših mogućih melodija od kojih se može napraviti čudo jedno, međutim taj Orijent je specifičan po jednom. Prepoznatljiv je. To što sam sada čula je Orijent. Neka su malo zagrabili tamo", komentirala je Tereza.

Ne voli cajke, ali protivi se zabranama

Postavljeno joj je i pitanje što misli o narodnoj glazbi i cajkama.

"Malo mi je to postalo kao uniforma. Sve slično izgledaju, sve pomalo plastične i umjetne. Tekstovi nisu duboki, ne pričaju puno i vrlo plitko govore o životu. Priča se puno o zabranama. Ja nisam za cajke, nisam sigurno, ali svačiji rad poštujem. Svaka pjesma može izazvati uzbuđenje kod nekoga, možda ga negdje ubode u osjećaje", rekla je.

U posljednje vrijeme svjedočili smo zabranama izvođenja cajki u određenim dijelovima Hrvatske, a Tereza kaže da se ona tim zabranama protivi. "Ja nisam za zabranu. Zabrana nikad nije dobra. Ona izaziva revolt", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.