Teška je 100 milijardi dolara. Ljubavnik njezine majke joj zamalo uzeo sve

Foto: Profimedia

Francoise Bettencourt Meyers prva je žena u povijesti teška 100 milijardi dolara. Francoise Bettencourt svoj je imetak naslijedila od majke Liliane Bettencourt, nekadašnje vlasnice L'Oreala i najbogatije žene na svijetu. No malo je falilo da Francoise ostane bez svog nasljedstva. Jedna je to od najluđih priča o bogatašima koja se ikad dogodila, a Netflix je nedavno o slučaju Liliane Bettencourt snimio seriju.

Liliane Bettencourt kozmetičku tvrtku naslijedila je od svog oca, koji ju je osnovao, a poslovanje odvela u neslućene visine. No njezina kći umalo je ostala bez novca, nekretnina i L'Oreala kada je u život njezine usamljene majke ušao François-Marie Banier.

Ljubavniku dala gotovo milijardu dolara

Netflix je prošle godine objavio seriju Milijarderka, ljubavnik i batler, u kojoj se prikazuje slučaj François-Marie Baniera i Liliane Bettencourt, koji je luđi od svake sapunice. Liliane Bettencourt je fotografa Baniera upoznala u zrelim godinama, a nakon što su se počeli družiti, više se nije mogla odvojiti od njega. Liliane je Bainera upoznala kada ju je fotografirao za jedan pariški magazin.

Banier, koji nije skrivao da je homoseksualac, potpuno je osvojio milijarderku.

Ubrzo nakon toga ona mu je počela poklanjati novac i vrijedne umjetnine. Autori serije na Netflixu kažu da mu je tijekom godina druženja poklonila ukupno milijardu dolara u gotovini, nekretninama i umjetninama.

"Francoise volim samo jer mi je kći"

Liliane nije baš obožavala svoju kćer Francoise. 

"Volim je samo jer mi je kći", znala je govoriti.

Svojim je suradnicima često govorila da joj je neprihvatljivo da će Francoise, koju je ona smatrala dosadnom, naslijediti L'Oreal. Francoise je ispočetka ignorirala velikodušnost svoje majke prema prijateljima, ali ubrzo su nastali veliki problemi i Francoise je shvatila da bi Banier mogao uzeti - sve. Počelo se sumnjati da je Lilliane postala dementna budući da je novac dijelila šakom i kapom.

Francoise je potom digla tužbu protiv fotografa i uslijedila je duga i mučna sudska parnica, u kojoj su isplivale brojne afere. Lilliane nije bila velikodušna samo prema Banieru, ubrzo se saznalo da je davala keš i francuskim političarima. Slučaj je dospio u novine kada se pojavila tvrdnja da je kešom financirala predsjedničku kampanju Nicolasa Sarkozyja.

Banier osuđen

Francoise je ubrzo saznala da njezina majka svom ljubavniku namjerava ostaviti ogromne količine novca i privatni otok u indijskom oceanu. Banier nikad nije skrivao bogatstvo koje je dobio od Lilliane.

Francoise je na kraju pobijedila i dokazala da je Lilliane pred kraj života bila dementna i da su brojni njezini prijatelji, suradnici i posluga od nje tražili i dobili velike količine novca. Banier je osuđen, ali na kraju nije morao vratiti novac koji je dobio od bogatašice.

Nakon smrti majke Francoise je naslijedila L'Oreal i svu imovinu te je danas teška 100 milijardi dolara. Francoise Bettencourt Meyers ne komunicira s novinarima te je tijekom postupka protiv Baniera samo jednom dala izjavu, u kojoj je rekla da mora zaštititi majku. Živi mirnim obiteljskim životom u Parizu i ne pojavljuje se na javnim događajima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.