The Times piše o Hrvatskoj, objavio popis "destinacija koje turisti još nisu otkrili"

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

BRITANSKI The Times je nakon uvođenja eura i ulaska Hrvatske u Schengen izdvojio nekoliko destinacija koje nisu toliko popularne, a, kako pišu, trebale bi biti.

"Dubrovnik i Split su lijepi, ali Hrvatska nudi još više. S ulaskom u Schengen i uvođenjem eura, 2023. mogla bi biti godina u kojoj ćemo istraživati manje poznata mjesta u Hrvatskoj", pišu ugledne novine.

Među top pet "skrivenih bisera" izdvojili su Vrsar za koji pišu da ga je čak i Casanova u 18. stoljeću posjetio dva puta. Istaknuli su prirodne ljepote i znamenitosti, a preporučuju i izlet brodom do Limskog kanala, kupanje u špilji te ručak u restoranima uz obalu i uživanje u kamenicama i dagnjama.

Na listi se našle i Rastoke, Lumbarda na Korčuli...

Nakon Vrsara, The Times je izdvojio Rastoke, za koje navodi da su "odlična destinacija za provesti dan u prirodi". Spomenuli su i Mljet, gdje preporučuju obilazak maslinika kako bi se došlo do "plaža koje posebno vole lokalci, ali i uživanje u hladnom, osvježavajućem piću uz prekrasan pogled".

Na listi su se našli i Drvenik Veli i Drvenik Mali gdje posebno ističu čisto more te Lumbarda na Korčuli koju nazivaju "ugodnim, prijateljskim mjestom". Navode da se Lumbarda ističe i odličnim vinom. "To je jedino mjesto na otoku, pa čak i na cijelom svijetu, gdje se radi vino od hrvatske autohtone sorte grk, jedno od najboljih i najmanje poznatih koje Hrvatska nudi", piše The Times.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.