Tiktoker tvrdi da ovu boju nikada ne smijete nositi na spoju: "Bit ćete sumnjivi"

Foto: TikTok

UKRAJINAC Max Klimenko popularan je tiktoker i prati ga 2.7 milijuna ljudi. S obzirom na to da ima diplome iz ekonomije, sociologije i prava, sebe naziva "TikTok edukatorom". U svojim objavama često se bavi psihologijom, ali na šaljiv način. U jednom od svojih videa objasnio je kako vam boja odjeće koju nosite može itekako utjecati na neke situacije u životu.

Klimenko je pojasnio da ljudski mozak različito interpretira određene situacije uz pomoć boja pa tako tiktoker savjetuje da se, recimo, na spoj ne nosi odjeća crne boje jer će "osoba s kojom izlazite biti nepovjerljiva prema vama i djelovat ćete sumnjivo".

@maxklymenko Colour psychology shows that colours you wear affect people’s perceptions of you 🤓 (oops @daviddobrik) #learnontiktok #psychologyfacts #colours ♬ Figure It Out - Blu DeTiger

Kada nositi koju boju

Nadalje, tvrdi da ćete u svjetloplavoj boji djelovati naivno dok, tvrdi on, ružičasta boja ostavlja dojam samouvjerenosti. Ljubičasta, objašnjava, predstavlja bogatstvo i moć, dok zelena ulijeva povjerenje kod drugih.

Savjetuje da, primjerice, ružićastu nosite kada nešto prezentirate ljudima, ljubičastu ako želite ostaviti dojam da imate sve pod kontrolom, a zelenu ako želite da vam ljudi u okruženju vjeruju. Video je jedan od popularnijih na njegovu kanalu i skupio je 1.7 milijuna pregleda i više od šest tisuća komentara.