Tiktoker uhićen jer se ušuljao u bolnicu i predstavljao kao doktor

Screenshot: TikTok

TIKTOKER Matthew Lani postao je viralna senzacija na platformi lažno se predstavljajući kao doktor iz Johannesburga u Južnoj Africi. 27-godišnji tiktoker svojim je pratiteljima davao medicinske savjete, ali je na internetu i prodavao lijekove s lažnim barkodom 123456789101112. 

Međutim, u nedjelju navečer priveden je i kasnije uhićen nakon što se navodno pokušao prošuljati mimo osiguranja u bolnicu Helen Joseph u Johannesburgu. 

Objavljivao snimke iz bolnice 

Internetom su počele kružiti i snimke njegovog uhićenja, a Lani je navodno pokušao zaobići osiguranje noseći kiruršku masku i stetoskop. Lani je pokušao pobjeći policiji skočivši kroz prozor kupaonice, no policija ga je uspjela uhvatiti. 

@chirwa_sa #SAMA28 #drmathews #drmathewlani ♬ original sound - ChirWa Music Official

Odjel za zdravstvo pokrajine Gauteng objavio je priopćenje osuđujući Lanijeve postupke. 

"Lani je uhvaćen malo prije 20 sati maskiran u majicu s kapuljačom i noseći kiruršku masku sa stetoskopom oko vrata. Prethodno je ušao u istu ustanovu kako bi pripremio obmanjujući sadržaj pod izgovorom da je kvalificirani liječnik." 

@kopo_k Dr Matthew Lani is sorry 🥺#drmathewlani #kopoinchina #dumelakopo #tiktoksouthafrica🇿🇦 ♬ original sound - Kopo_K

U svojim videima, na sada uklonjenoj TikTok stranici, Lani je tvrdio da je diplomirao medicinu na Sveučilištu Witwatersrand u Johannesburgu. Međutim, institucija je odbacila ovu tvrdnju. 

Pušten na slobodu 

Prema BBC-ju, Lani je pokušao obmanuti vlasti rekavši da se zove dr. Sanele Zingelwa te da je stažist druge godine u bolnici u provinciji Tembisa. Pravi dr. Zingelwa je tada otvorio slučaj protiv Lanija i optužio ga za prevaru. 

@amandamomusic 😂😂😂😂😂😂 #drmatthew #drmatthewlani #docmatthew #hpcsa #wits #witsuniversity #fakedoctor #fakesadoctor #sacrime #matthewlani #scamdoctor #scamalert🚨 #scam #tiktokdoctor #beware #stethoscope #fyp #foryoupage #viral #southafrica #mzansitiktok #fraudsouthafrica #pathologicalliar ♬ Laughing - Gianluca Marino

Zbog nedovoljno dokaza, tiktoker je pušten na slobodu, nakon čega je otvorio novi profil i objavio snimke na kojima i dalje tvrdi da je liječnik, no profil je zatim izbrisan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.