Tina Katanić o ponovnom odlasku na izbor za Kraljicu svijeta: Jednom kraljica, uvijek kraljica



NAKON što je Sandra Vugrinec, pobjednica izbora za Kraljicu Hrvatske 2010. godine odbila otputovati na izbor za Kraljicu svijeta u Berlin, umjesto njenih pratilja, direkcija Kraljice Hrvatske poslala je na izbor Tinu Katanić. Naime, Tina je na tom izboru u Hrvatskoj pobijedila prije nekoliko godina te se već natjecala za Kraljicu svijeta 2006. godine.

>>> Sandra Vugrinec odustala pa su na izbor za Kraljicu svijeta opet poslali Tinu Katanić

Sandra, koja je od natjecanja odustala, napominje da je imala korektne odnose s direkcijom i organizatorima, a o razlozima svog odustajanja za Index je rekla: "Dosta toga sam sama organizirala, i zvala uokolo da mi se osiguraju haljine pa sam shvatila da nemam vremena za to i da neću moći ići na svjetski izbor".

Na naše brojne pozive iz Berlina nam se u utorak javila i sama Tina.

"Možda je to moje iskustvo pravi razlog jer su znali da ću u jednom danu imati sve i spakirati kofere"


"Sandra Vugrinec je odustala iz privatnih razloga u zadnji čas. Nije nikako mogla ići, direkcija je u zadnji čas trebala poslati neku djevojku pa su odabrali mene. Nazvali su me i rekli su mi `Imaš još dva dana i ideš`, a ja volim putovati pa sam rekla `Ok, idem`. Bilo je: `Može, nema nikakvih pravila da se ne može` jer, na primjer, na Eurosongu isto može jedna država pojedinog pjevača slati dva puta, isto predstavnici svojih država na Eurosongu mogu predstavljati svoju državu u dva navrata. Tako se i meni pružila prilika", komentirala je Tina.

Dodala je i kako je razlog što je direkcija poslala baš nju, Kraljicu 2006. godine, zato jer znaju da svoje kofere može spremiti u jednom danu. "Vjerojatno su zvali mene jer imam i haljine i poznanstva i jako sam dobra s nekim dizajnerima pa sam odmah imala nacionalni kostim tako da sam u jednom danu sve napravila. Možda je to moje iskustvo pravi razlog, jer su znali da ću u jednom danu imati sve i spakirati kofere".

"Moraš imati nacionalni kostim, haljine i sve, vjerujte mi, nije to samo biti lijep"

Otkrila nam je i taj famozni proces pripreme i pakiranja. "Znači, moraš imati nacionalni kostim, haljine i sve. Rekoh, idem svoju domovinu predstaviti. Vjerujte mi, nije to samo biti lijep. Jučer sam bila na SAT 1 televiziji i davala intervju u jutarnjem programu pa su me pitali da opišem svoju zemlju. Mislim, to iskustvo, s obzirom na to da ovogodišnja pobjednica nije mogla ići, a ja imam titulu Kraljice Hrvatske. Jednom kraljica, uvijek kraljica. Poslali su me jer su vjerovali da ću to moći i da ću dobro predstaviti svoju zemlju da ne bude prazno mjesto. To je najgore, da ne ide nitko", objasnila nam je.

"Nosim svoj nacionalni kostim od fine paške čipke i to ponosno"


Pitali smo Tinu i zna li razlog zašto u Berlin nije otišla jedna od Sandrinih pratilja, a ona nam je rekla: "Ne znam zašto nisu išle Sandrine pratilje. Ja sam isto pitala zašto, zato što znaju da se mogu spremiti u jednom danu. Mislim da je razlog iskustvo, a oni su sa svjetskom direkcijom provjerili je li to moguće. Znači, da nije moguće ja ne bih ni mogla ići, ali eto, nema tog pisanog pravila. Vidjet ćemo kako će biti, naravno, stvari su sad drukčije i drugi su organizatori, prošle su godine. Ali eto, ja sam tu, nosim svoj nacionalni kostim od fine paške čipke i to ponosno".



"Od tog izbora nemam ni kune, došla sam čisto predstaviti svoju zemlju i napraviti nešto lijepo"


Kako je Index već objavio, Tinu nismo mogli dobiti ni nakon nekoliko dana pokušavanja, a ona nam se javila tek nakon što smo objavili članak "Sandra Vugrinec odustala pa su na izbor za Kraljicu svijeta opet poslali Tinu Katanić". Tina nam se tijekom razgovora opravdavala što se nije javila ranije. "Mi smo putovali u Varšavu, a ja sam ostavila svoj mobitel u Berlinu na punjenju. Došla sam u Berlin sinoć. Od tog izbora nemam ni kune, došla sam čisto predstaviti svoju zemlju i napraviti nešto lijepo. Znam malo njemački, pričam i engleski tako da je to neko iskustvo jednostavno bilo potrebno".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.