Završio je Burning Man, ovo su najjače fotke s najluđeg festivala na svijetu

Foto: Instagram

JEDNOM godišnje deseci tisuća ljudi okupe se u pustinji u Nevadi kako bi stvorili Black Rock City, privremenu metropolu, umjetničku koloniju i party zajednicu koja poziva na kreativnost. Svi su dobrodošli, no moraju slijediti određena pravila, poput pomaganja članovima zajednice i čišćenja za sobom kako ne bi ostavili trag. Party završava paljenjem ogromne instalacije drvenog čovjeka, katarzičnim činom i vrhuncem doživljaja svakog "burnera".

Probuđeni snovi

Nakon tri godine pandemijske pauze, ove se godine vratio najluđi festival na svijetu. Od 28. kolovoza do 5. rujna pustinja Black Rock ponovno je postala umjetničko platno i pozornica za najluđe partyje koji su se ove godine vratili jači nego ikad.

Tema ovogodišnjeg festivala bila je Probuđeni snovi s namjerom istraživanja transformativne moći snova, koju je u knjizi San leptira opisao kineski filozof Zhuang Zhou: "Sanjao sam da sam leptir, lepršao sam na nebu; zatim sam se probudio. Sada se pitam: jesam li čovjek koji je sanjao da je leptir ili leptir koji je sanjao da je čovjek?"

Tisuću dronova i neobične umjetničke instalacije

Burneri su na društvenim mrežama podijelili svoje doživljaje s ovogodišnjeg festivala, a neobične umjetničke instalacije ponovno su ukrasile pustinju.

"Upravo smo se vratili s Burning Mana 2022 i htio sam pokazati super umjetnost koju smo vidjeli u pustinji", podijelio je jedan tviteraš.

"Tisuću dronova poletjelo je u fluidnoj formaciji – najveća montaža ikada na Burning Manu. Producirao ju je Drift Robotics i ispunio nebo očaravajućom ljepotom", podijelio je drugi.

Fotografije neobičnih instalacija preplavile su Instagram.

Vrhunski party i lude modne kombinacije

Burning Man je poznat po ludim partyjima koji ne staju, ali i neobičnim festivalskim modnim kreacijama. Evo kako je to izgledalo ove godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.