Tko je Jovana Stojiljković, srpska glumica s kojom Goran Bogdan čeka dijete?

Foto: Antonio Ahel/Armin Durgut/F.S./ATAImages/PIXSELL

Nakon što se saznalo da će Goran Bogdan (43) postati otac, mnogi su poželjeli saznati više o njegovoj djevojci, srpskoj glumici Jovani Stojiljković.

Goran i Jovana svoju vezu drže dalje od očiju javnosti i rijetko ih se može vidjeti zajedno. Vezu su započeli 2019. godine. Upoznali su se na snimanju serije Senke nad Balkanom, a da su zajedno doznalo se kada je u Narodnom pozorištu u Beogradu Goran iznenadio Jovanu velikim buketom cvijeća nakon premijere Nečiste krvi. Zbog poslovnih obveza putovi su im se nakratko bili razišli, ali su se ponovno spojili 2021. godine. Tada ih je navodno zbližio rad na seriji Područje bez signala, u kojoj su oboje imali uloge.

Tko je Jovana i gdje je sve glumila?

32-godišnja Jovana jedna je od najpopularnijih srpskih glumica mlađe generacije. Rođena je u Beogradu 19. ožujka 1992. godine, a odrasla je u Zemunu. Njezin djed Vlado Stojiljković je bio srpski ministar vanjskih poslova. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti Sveučilišta umjetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta i asistenta Miloša Bikovića (poznatog po ulozi u Južnom vjetru), nakon čega je završila poslijediplomski studij.

Prvi igrani film u kojem se pojavila bio je projekt Klip redateljice Maje Miloš. Jovana je tad bila u trećem razredu srednje škole. Kasnije je glumila u filmu Kad ljubav zakasni i televizijskoj seriji Samac u braku te Branio sam mladu Bosnu i Bit ćemo prvaci svijeta. Svoju prvu veću ulogu odigrala je u filmu Panama 2015., gdje je dobila glavnu žensku ulogu. Njezinog partnera u toj produkciji igrao je Slaven Došlo. Film je iste godine prikazan na festivalu u Cannesu. Za ulogu u tom filmu Jovana je dobila niz nagrada.

2017. ostvarila je zapaženu ulogu u seriji Dragana Bjelogrlića Senke nad Balkanom, gdje je upoznala Gorana Bogdana. 2018. godine postigla je širu zapaženost ulogom u jednoj od najboljih novih srpskih serija - Jutro će promeniti sve. Nakon toga veliku popularnost donijela joj je i uloga u franšizi Južni vjetar, gdje je glumila suprugu glavnog lika Petra Maraša (Miloš Biković).

2021. i 2022. godine igrala je u hrvatskoj seriji Područje bez signala, gdje se navodno ponovno rodila ljubav između nje i Bogdana.

Privatni život

Iako je jedna od najpopularnijih mladih regionalnih glumica, Jovana je u isto vrijeme uspjela ostati i jedna od najtajanstvenijih. Nije aktivna na društvenim mrežama, rijetko se pojavljuje na javnim eventima, a intervjue daje veoma rijetko.

"U suštini, moje razmišljanje je takvo da sam prisutna u medijima kada za to imam razlog. Premda sam daleko od toga da bježim, da se skrivam. Bavim se javnim poslom koji jako volim i koji mi je važan podjednako kao i publika za koju sve i radimo. Važno mi je i povjerenje u sugovornika iz medija i tada sam uvijek raspoložena za razgovor. A moja intima nešto je drugo i mislim da za to nema mjesta u javnom eksponiranju", rekla je u jednom intervjuu za tportal.

Što se njezinog ljubavnog života tiče, 2017. je bila u vezi sa srpskim košarkašem Bogdanom Bogdanovićem, a pet mjeseci kasnije su se i zaručili. Ipak, ubrzo su prekinuli.

Podsjećamo, da Jovana i Goran čekaju prvo dijete otkrilo se u Puli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.