Tko je manekenka Claudia Schiffer? Mnogi je nazivaju najljepšom ženom svijeta

Foto: EPA

SLAVNA njemačka manekenka Claudia Schiffer stigla je na odmor u Hrvatsku. Claudia se s ljetovanja javila na Instagramu gdje je objavila fotografiju s broda, a u pozadini se vide Srđ, Lokrum i druge znamenitosti Dubrovnika i okolice. 

Claudia je tijekom 90-ih bila jedna od najuspješnijih supermodela na svijetu. U ranoj mladosti htjela je studirati pravo i raditi u očevoj odvjetničkoj firmi, ali kasnije je odustala od toga zbog mode. 

Karijeru je započela sa 17 godina, kada ju je lovac na talente uočio u jednom klubu u Düsseldorfu. Uskoro se pojavila na naslovnici francuskog izdanja časopisa Elle i izazvala zanimanje u europskim modnim krugovima.

Po završetku školovanja nastavila je s manekenskom karijerom. Nastupila je u nizu uspješnih filmova i videospotova. Ipak, više uspjeha postigla je u modnom svijetu nego kao glumica.

Pokojni Karl Lagerfeld odabrao ju je kao zaštitno lice Chanela, a nešto kasnije pojavila se i u Playboyu. Krasila je i slavnu naslovnicu Voguea 1999. godine, kada je proglašena i jednom od najljepših žena na svijetu. Poznati brendovi otimali su se za nju, a osvanula je na preko 1000 naslovnica časopisa tijekom svoje karijere.

Od 2002. godine udana je za američkog filmskog producenta Matthewa Vaghna s kojim ima dvoje djece, sina Caspara i kćer Clementine.

Časopis Forbes njezino bogatstvo procjenjuje na 38 milijuna funti.