Tko je uopće Lizzo? Plus size pjevačica za sebe kaže da je standard ljepote

Foto: Instagram

CIJELI svijet priča o američkoj pjevačici Lizzo i optužbama koje su na njezin račun iznijele njezine bivše plesačice. Lizzo je, kako navode, seksualno zlostavljala plesačice, a jednu od njih je posramila zbog debljine.

Lizzo, koja prema nekim navodima ima oko 140 kilograma, u svijetu je postala simbol otpora protiv "nametnutih standarda ljepote". Pjevačica se nekoliko puta fotografirala gola, a jednom prilikom izjavila je da je ona "standard ljepote".

Lizzo je nevjerojatno popularna na internetu - na Instagramu je prati više od 13 milijuna ljudi. Voli nastupati u oskudnim kostimima, a sve njezine plesačice su također plus size. Želi, kaže, poslati poruku da su velike cure lijepe.

Tko je uopće ona?

Lizzo je američka glazbenica koja je karijeru započela u hip-hop glazbi. Godine 2019. postigla je velik uspjeh objavljivanjem svog trećeg studijskog albuma Cuz I Love You, koji je zauzeo četvrto mjesto ljestvice Billboard 200.

Osim toga, njezin singl Truth Hurts iz 2017. postao je viralni hit. Dospio je na vrh ljestvice Billboard Hot 100 i postao najduže vodeća solo pjesma reperice. Lizzo je te godine dobila osam nominacija za nagradu Grammy, više od svih izvođača. 

Prethodno je objavila dva studijska albuma - Lizzobangers i Big Grrrl Small World, a prije dvije godine objavila je singl Rumors s repericom Cardi B. Prošle godine izdala je četvrti studijski album Special, a osim repanja i pjevanja, Lizzo se okušala i u glumi. Posudila je glas u animiranom filmu UglyDolls i pojavila se u kriminalističkoj dramskoj komediji Hustlers.

U jednom od intervju za magazin People američka pjevačica ispričala je i negativne strane svoje slave. Osvrnula se tada na aktualne standarde ljepote i objasnila kroz što je sve prolazila zbog svog tijela.

"Mislim da imam jako atraktivno tijelo. Ja sam body ikona i to svakim danom volim sve više i više. Možda za nekoga nemam idealan oblik tijela, kao što ni Kim Kardashian nije nečiji ideal, ali je stvorila neki novi standard ljepote. 

Bila sam ta smiješna, debela prijateljica. Slušala sam to stalno u srednjoj školi. Ili sam bila prijateljica koju će lupiti po stražnjici jer je velika. Ili sam bila velika nesigurna cura jer sam velika. Mislim da nisam jedina debela djevojka koja postoji. Želim da se riješimo tih etiketa koje nam lijepe", ispričala je Lizzo i dodala da je puno toga morala proći kako bi bila to što je danas.

"Velike žene pobjeđuju"

Zbog svojeg stava Lizzo je često nailazila na kritike, na što se osvrnula tijekom dodjele MTV Video Music Awardsa u kolovozu prošle godine.

Dok je primala nagradu za hit About Damn Time u kategoriji Video For Good, u kojoj su nominirani spotovi s društveno relevantnom porukom, Lizzo je poručila:

"A sad za kučke koje su imale nešto za reći o meni u tisku. Znate što? Neću ništa reći. Uvijek me pitaju zašto ne uzvratim, zašto im ne odgovorim. Zato što, kučko, ja pobjeđujem. Velike žene pobjeđuju."

"Best revenge is your paper, b*tch", citirala je još stih iz Beyonceine pjesme Formation.

Pročitajte više