Tko je zgodna Zadranka čije je ime zbunilo gledatelje showa Zvijezde pjevaju?

Foto: Dario Njavro/HRT

MNOGE je iznenadila najava da će Iva Jerković nastupati u showu Zvijezde pjevaju. No, ubrzo se razjasnilo da nije riječ o "onoj" Ivi Jerković, bivšoj manekenki i TV voditeljici, već o njenoj mlađoj imenjakinji porijeklom iz Zadra.

33-godišnjakinja oduševila je prvom izvedbom pod mentorstvom Ive Amulića te odmah privukla pažnju hrvatske javnosti. Iva je članica glumačkog ansambla zagrebačkog HNK-a, a gledatelji je pamte po ulogama u domaćim serijama - Minus i plus, Ko te šiša, Počivali u miru...

U sitcomu Minus i plus glumila je Luciju, razigranu Dalmatinku, televizijsku voditeljicu na lokalnoj televiziji udanu za ozbiljnog zagrebačkog odvjetnika Krunu.

2018. godine pojavila se u Gibonnijevom spotu za pjesmu Nisi više moja bol.

Završila socijalni rad

Iva je prije glume studirala socijalni rad, no na kraju se ipak odlučila okušati i na Akademiji dramskih umjetnosti.

"Od djetinjstva sam se bavila i pjevanjem i plesom i sviranjem pa nešto malo i glumom jer u Zadru, gdje sam odrasla, nije baš bilo prilike baviti se glumom pa nisam to shvaćala niti poznavala kao nešto ozbiljno. Kad sam došla u Zagreb, počela sam se iz hobija baviti glumom i tako, eto, postupno je moj hobi postao i moj posao i na tome sam svaki dan zahvalna i osjećam se jako privilegirano jer se bavim onim što volim", rekla je u jednom razgovoru za Nacional.

"Socijalni rad sam paralelno s Akademijom i diplomirala, ali osim pisane diplome ne vidim se sad u tome. Neprirodno mi zvuči kad nekome kažem da idem na posao jer iako zna biti i stresno i bolno i iscrpljujuće, teško mi je to nazivati poslom jer je više od toga. To je moja potreba. Ljudi rade da žive, a glumac živi da radi - to je u mom slučaju istinito", dodala je.

Iva je u prvoj epizodi nove sezone showa Zvijezde pjevaju otpjevala More snova Tedija Spalata te s 31 bodom završila na vrhu ljestvice. "Ranila si me", rekla joj je članica žirija Danijela Martinović nakon izvedbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.