To je bila mana koje su se sramili: Sve više ljudi želi neobičan detalj na licu

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZBOG modela kao što su Georgia May Jagger i Lara Stone, sve više žena želi imati razmaknute zube, tvrde stomatolozi.

Kako je izjavio stomatolog Mark Hughes za Daily Mail, sve manje njegovih pacijenata želi osmijeh koji izgleda umjetno te ih više zanima razmak između prednjih zubi koji, po njihovom sudu, izgleda slatko.

Embed from Getty Images

Glavnu inspiraciju pronalaze u plakatima kozmetičke kuće Rimmel, na kojima se Jagger široko smiješi otkrivajući razmak između prednjih zubi. Osim 20-godišnjakinja koje žele povećati razmak, sve je više žena u 30-ima i 40-ima koje nakon nošenja aparatića i smanjenja razmaka sad žele da se on poveća.

Osim Jagger i Stone, poznate vlasnice razmaknutih zubi su glumica Uzo Aduba, model Lily Aldridge i reality zvijezde Francesca Allen i Arabella Chi. Glavni uzroci razmaknutih zubi su velika čeljust ili mali zubi.

Embed from Getty Images

"Prije tri godine rekao bih da je četiri od pet pacijenata s razmakom tražilo da ga skroz zatvorimo. Sad njih pola želi da ga samo djelomično smanjimo kako bi izgledali slatko. Ponekad ravnamo zube pacijentima, ali tako da ne zatvaramo razmak. Mislim da je to trend više nego išta drugo, žele izgledati prirodno umjesto da imaju umjetni osmijeh", rekao je.

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.