Tom Hanks upozorio na prevaru: Postoji video s AI verzijom mene. Nemam ništa s tim

Foto: EPA

TOM HANKS na društvenim je mrežama objavio da je postao žrtva umjetne inteligencije. Naime, glumčev umjetno stvoreni lik postao je zaštitno lice jedne kampanje. 

"Oprez. Postoji video koji promovira nekakav stomatološki plan s AI verzijom mene. Nemam ništa s tim", napisao je Hanks na Instagramu. 

Glumac je i ranije upozoravao na umjetnu inteligenciju. Jednom je prilikom u podcastu The Adam Buxton govorio o filmu The Polar Express tijekom čijeg su snimanja u računala spremali velike količine podataka o samim glumcima, konkretno o njihovom izgledu.

"Predvidjeli smo ovo. Vidjeli smo da postoji mogućnost da te nule i jedinice unutar kompjutera postanu lice i lik. Sad je to samo poraslo i sada to vidimo svugdje", rekao je glumac. Smatra da će korištenje umjetne inteligencije postati velika točka u pregovorima za filmove i serije. 

"Svatko danas preko umjetne inteligencije može rekreirati samog sebe u bilo kojoj dobi. Sutra me može udariti autobus i to je to, ali moje izvedbe mogu se nastaviti u nedogled", zaključio je Hanks.

Pročitajte više